Nano aquariums zijn kleine, maar hele mooie aquariums. Ze zien er erg stijlvol uit en bieden onderdak voor een aantal kleine visjes, garnalen of aquariumplanten. Een Nano aquarium kost in tegenstelling tot andere aquariums meer werk door het onderhoud dat hieraan nodig is, wat komt doordat de aquarium kleiner is.

Wat je hiervoor kunt doen is wekelijks onder andere 20% van het water vervangen voor nieuw water. Op deze wijze houdt je het water al een stuk schoner. Ook de onderhoud van aquariumplanten is nodig in deze aquariums, ze moeten goed worden teruggesnoeid en worden bijgehouden.

De beste plek om een Nano aquarium neer te zetten is op een rustige plek. Let er vooral op dat deze niet in de zon staat.

Waar kan ik een Nano aquarium kopen?

De Nano aquarium is te koop bij Zooplus.nl – Je vindt hier verschillende aquariums van dit type.  Afhankelijk van hoe groot je de aquarium wilt kun je kiezen voor een aquarium met een groter aantal liters.

 

Voor wie is een Nano aquarium?

Voorbeeld van nano aquarium thuis geplaatstNano aquariums zijn specifiek voor mensen die niet een al te grote en complexe aquarium in huis willen. De aquariums zien er erg stijlvol en uniek uit en geven hierdoor een goede sfeer af. De aquariums zijn niet bedoeld om tientallen visjes in te behouden, de meeste types zijn vrij klein maar dat maakt ze wel geschikt om op veel locaties neer te zetten in huis.

Net als de foto hiernaast zie je dat je deze aquarium op veel leuke plekken kwijt kunt. Hierdoor lijkt het als ware net een stukje decoratie in huis.

Nano aquariums zijn er eigenlijk in allerlei maten en modellen. Diverse merken bij een nano aquarium aan. Zo vindt je vierkante nano aquariums, maar ook vierkante aquariums en hoekaquariums. Waardoor ze geschikt zijn voor alle locaties, het is net wat je zelf wil.

Om te kiezen voor een nano aquarium moet je design belangrijk vinden. De aquariums zijn ook een prijsklasse duurder dan een standaard aquarium, maar dat is het geld meer dan waard.

Elke Nano aquarium heeft natuurlijk een geïntegreerd LED-verlichting systeem voor het mooie effect. S’avonds kan een aquarium er erg prachtig uitzien hierdoor.

De Nano aquariums van het merk Fluval zijn wellicht het meest bekend in Nederland. De prijsklasse hiervan ligt tussen de €70 en circa €200 voor een compacte aquarium. De prijs is voornamelijk afhankelijk van de grootte en het design.