Ben jij een van die huisdiereigenaren die graag je harige vriend meeneemt op vakantie? Volgens een recente studie neemt ongeveer 58 procent van de huisdierbezitters hun huisdier mee op reis. Als je een van hen bent, zijn hier een paar tips om de ervaring zo soepel mogelijk te laten verlopen voor zowel jou als je viervoetige metgezel.

Zorg ervoor dat je huisdier zich op zijn gemak voelt tijdens het reizen

Of je nu een korte autoreis maakt of een lange vlucht, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je huisdier het comfortabel heeft tijdens het reizen. Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden. Ten eerste, laat je huisdier ruim voor je reis wennen aan de reismand. Dit zal de stress op de reisdag helpen verminderen.

Ten tweede, pak alle medicijnen of benodigdheden in die je huisdier nodig kan hebben, en zorg ervoor dat je bijgewerkte gegevens over vaccinaties hebt. Geef ten derde voorrang aan comfort door een zacht bed of deken in te pakken waar je huisdier op kan liggen. Geef jezelf ten slotte ruim de tijd om op het vliegveld of treinstation te komen, zodat je je niet hoeft te haasten en onnodige stress aan de situatie kunt toevoegen. Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je bijdragen aan een vlotte en plezierige reis voor zowel jou als je huisdier.

Pak de essentiële dingen in

Als je met een huisdier reist, is het belangrijk al het essentiële in te pakken om je harige vriend gelukkig en gezond te houden. Zorg er eerst voor dat je een actuele lijst hebt van de inentingen van je huisdier. Veel hotels en campings eisen een bewijs van inentingen voor ze huisdieren toelaten op het terrein. Neem vervolgens alle medicijnen mee die je huisdier momenteel gebruikt, en ook alle middelen tegen vlooien en teken.

Het is ook een goed idee om een kopie van de medische gegevens van je huisdier mee te nemen voor noodgevallen. Andere essentiële zaken zijn voedsel- en waterbakjes, een riem en halsband, en een speeltje of twee. Door voorbereid te zijn, kun je ervoor zorgen dat je huisdier alles heeft wat het nodig heeft om van een stressvrije vakantie te genieten. Open nu vraageenreiziger voor meer tips!