Honden zijn niet alleen maar onze trouwe viervoeters, maar ook onze beste vrienden. Waarom zouden we onze vakantie dan niet samen met hen doorbrengen? Er zijn in Nederland verschillende bestemmingen waar honden welkom zijn. Van strand tot bos, van stad tot camping, er is volop keuze. Wij geven je graag wat inspiratie voor een hondvriendelijke vakantie in Nederland.

Lauwersoog

In het noorden van Nederland, aan de kust, ligt het schiereiland Lauwersoog. Dit is een echte paradijs voor honden. Er is een uitgebreid netwerk aan wandel- en fietspaden, dus je kan er urenlang met je hond rondlopen (aan de lijn of in de hondenbuggy) of fietsen. Lauwersmeer is een groot Nationaal Park aan de Waddenzee. Op het derde strandje vanaf het dorp Lauwersoog (op de hoek van de Marneweg en de Strandweg) mogen honden het hele jaar loslopen en zwemmen.

Veluwemeer

Een andere bestemming die honden toestaat (en waar het ook nog eens prachtig is) is het Veluwemeer. Dit gebied ligt in Gelderland en is een echte aanrader voor natuurliefhebbers. Er zijn verschillende wandel- en fietspaden, en het gebied is ook geschikt om te zwemmen. Bij Aqua Centrum Bremerbergse Hoek in Biddinghuizen zijn niet alleen mensen, maar ook honden van harte welkom!

Maasduinen

In het zuiden van Nederland ligt de Maasduinen. In Nationaal Park Maasduinen is je hond (aangelijnd) van harte welkom. Wil je weten welke hondenriem geschikt is, kijk dan zeker eventjes op deze hondenwebsite. In een deel van het Bergerbos mag je hond zelfs lekker loslopen. Het deel waar je hond los mag lopen is te bereiken vanaf de parkeerplaats aan de Kapelstraat in Afferden.

Informeer jezelf altijd goed voordat je ergens naartoe gaat. Het is niet vanzelfsprekend dat je overal mag komen met de hond. Ga je naar de stad, bijvoorbeeld Amsterdam, dan zijn er zelfs plekken waar honden niet zijn toegestaan. Het zou zonde zijn als je wordt weggestuurd of een boete krijgt.