Paardentrailer hurenHoewel je paard vaak als jouw eigen “vervoersmiddel” dient, komt het ook vaak genoeg voor dat jij je paard moet vervoeren. Vooral met de langere afstanden kun je niet heen om het gebruik van een paardentrailer. Een paardentrailer kun je kopen, maar dit vraagt in een keer een groot investeringsbedrag. Een goede oplossing is daarom een paardentrailer huren. Je kunt al een geschikte trailer huren voor slechts een paar tientjes per dag.

In dit artikel zullen we je een aantal tips geven waar je op moet letten als jij een trailer huren wilt. Ook hebben wij uiteraard een aantal betrouwbare verhuurbedrijven voor jou opgezocht!

Waar kun je een paardentrailer huren?

Door het hele land heen zijn er verschillende bedrijven waar je een trailer huren kunt. Neem eens een kijkje bij onderstaande bedrijven voor een scherpe prijs en een goede service:

Waar moet je op letten?

Wie in het bezit is van een eigen trailer kan er alles aan doen om zijn of haar paard te laten wennen aan de trailer. Op deze manier zou het paard zich een stuk kalmer voelen tijdens het vervoeren. Wie een trailer huurt heeft deze luxe niet. Je kunt je paard niet laten wennen aan de aanhanger omdat hij er slechts enkele keren in zit. Om deze reden is het verstandig om een zo ruim mogelijke trailer te kiezen. Op deze manier heeft je paard voldoende ruimte om zich niet al te opgesloten te voelen tijdens het vervoeren.

Als je een wagen wilt huren is het ook aan te raden om dit op tijd te doen. Net als bij ieder ander verhuurbedrijf bestaat er natuurlijk de mogelijkheid dat er op een bepaalde dag alles verhuurt wordt. Wie reserveert heeft hier geen last van, zodra je gereserveerd hebt weet jij namelijk waar je aan toe bent.

Als je niet bezit bent van een trailer ben je er vaak niet bewust van dat je hier een speciaal rijbewijs voor moet hebben. De meeste verhuurbedrijven gaan er van uit dat jij als bestuurder van de aanhangwagen hier wel van op de hoogte bent. Met een enkel rijbewijs ben jij niet bevoegd om te rijden met een paardentrailer. In principe moet je in het bezit zijn van het rijbewijs BE. Met dit rijbewijs ben je er zeker van dat je niet de regels overtijd en bij een mogelijke controle dus geen problemen krijgt. Ook leer je tijdens het halen van dit rijbewijs om veilig te rijden met een grote aanhangwagen. Dit zorgt er ook voor dat je een stuk veiliger en verantwoorder kan rijden met je paard in de trailer. Dat maakt voor zowel de bestuurder als het paard de rit een stuk aangenamer.

Waar betaal je voor?

Uiteraard betaal je het verhuurbedrijf voor het huren van een geschikte trailer. Daarnaast zit er vaak de verzekering voor de aanhanger hierbij inbegrepen. Ook kan het voorkomen dat verhuurbedrijven je vragen om een borgsom te betalen. Als dit het geval is kun je er verstandig aan doen om van te voren een aantal foto’s van bestaande beschadigingen van de trailer te maken. Door de foto’s kun jij aantonen dat de beschadigingen al aan de trailer zichtbaar waren voordat jij er gebruik van hebt gemaakt. Als je de trailer in dezelfde staat weer aanlevert krijg jij het volledige borgsom bedrag terug.

Heb jij nog vragen over dit artikel? Laat gerust een reactie achter zodat wij jou verder kunnen helpen!