Een nieuwe paardrij jas specifiek voor de winter nodig? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij voorzien je van de juiste informatie en tips waar je de beste deals kunt vinden om een nieuwe jas voor de winter te kopen. Paardrijden wordt voornamelijk buiten gedaan, het aanbod van paardrij jassen voor de winter is vaak minder groot dan jassen die bedoeld zijn voor de rest van het jaar. Het voordeel van een jas voor de winter is dat deze een stuk beter tegen de kou werkzaam is.

Gelukkig heeft vrijwel elk paardrij merken zowel jassen voor de zomer als voor de winter. Ook bekende merken als Harry’s Horse, Mountain Horse en Covalliero bieden hierin diverse jassen. Tijdens het paardrijden draag je als ruiter meestal een korte jas, wat ook wel bomerjack wordt genoemd. Dit zijn wat kleinere jassen dan een gewone winterjas. Deze jassen zijn hiervoor uitstekend, ze zijn namelijk kort ontworpen zodat je er niet op kunt zitten tijdens het rijden. Het zit dus niet in de weg en het knelt ook niet. Wel zijn er andere paardrij jassen welke lang zijn, maar deze worden niet gebruikt voor het paardrijden. Maar wel om te werken in de stal of bijvoorbeeld les te geven.

Het uitkiezen van een paardrij jas voor de winter

Paardrij jas voor in de winterHet is belangrijk om als eerste te kijken waar je de jas nodig voor hebt. Zoals net genoemd, zal de jas voor het paardrijden worden gebruikt of meer voor werk naast het paardrijden? Op basis hiervan weet je of je een korte jas of lange jas kunt kiezen. Daarnaast is een paardrijjas onderdeel van het outfit. Het is dus leuk om dit goed te matchen met de andere onderdelen van je outfit.

Denk hierbij aan:

  • Paardrijbroek
  • Het paard
  • Het hoofdstel
  • De zadel & Zadeldekje

Op basis hiervan kun je kijken welke je kleuren momenteel al hebt en wat hier goed bij past. Zodat het goed bij de rest van het outfit staat, wat wel zo mooi is. Je vindt tegenwoordig erg veel varianten in zowel verschillende materialen als kleuren. Waar je vroeger enkele standaard kleuren had, vindt je tegenwoordig een groot scala aan diverse kleuren jassen. Je ziet ook dat steeds meer mensen kiezen voor een vrolijke kleur bijvoorbeeld.

Ook zijn er diverse wedstrijdjassen verkrijgbaar online. Wanneer je dus specifiek een jas nodig hebt voor de wedstrijden is het goed om hier naar te kijken. Deze zijn vaak net wat comfortabeler dan gewone jassen als je een wedstrijd doet en zien er ook nog is netter uit vaak. De draagcomfort is altijd erg belangrijk, je wilt niet dat een jas in de weg zit of niet fijn aanvoelt.

Materiaal van de jassen

Wanneer je aan wedstrijden doet is het verstandig om te kijken naar jasjes van wol en softshell, waar ze ook bijna in alle gevallen wel van zijn gemaakt. Deze wollen jassen zorgen voor een goede warmte en beschermen ook tegen de regen en wind. Een ander voordeel van de shoftshell materiaal is dat deze jassen heel reekbaar zijn wat natuurlijk fijn als je beweegt op het paard als je aan het paardrijden bent. Wol daarentegen is niet waterdicht, een wollen jas kan beter dan ook niet worden gebruikt om buiten te rijden. Deze wollen jasjes zijn daarom voornamelijk geschikt om indoor te rijden. Softshell jasjes kunnen daarentegen prima buiten gebruikt worden.

Waar vindt ik de beste paardrij jassen voor de wintter?

Er zijn een aantal aanraders als het gaat om een paardrij jas voor de winter. De volgende webwinkels kunnen wij van harte aanbevelen van het grote aanbod, maar ook de goede service en kwalitatieve paardrijspullen die hier worden aangeboden. Kijk hier dus eens rond.