Modieuze paardrijbroekAls je gaat paardrijden heb je een paardrijbroek nodig, ongeacht welke discipline je nu rijdt of wat voor een paard je hebt. Een goede broek voor het rijden komt altijd wel van pas. Het is belangrijk om te kiezen voor een kwalitatieve broek zodat je schuurplekken en het doorrijden weten te voorkomen. In dit artikel behandelen wij de mogelijkheden voor de aanschaf van een geschikte broek en waar je op moet letten.

Van functionaliteit naar mode item

Vroeger was het zo dat een rijbroek alleen functioneel was. De broek moest er voor zorgen dat je het niet koud kreeg bij je benen,dat de regen niet doorkomt en dat je een betere grip hebt. Als we kijken naar de broeken van nu dan is er enorm veel veranderd. Vroeger was de functionele broek alleen in een zwarte kleur verkrijgbaar. Tegenwoordig zijn ze in vrijwel iedere kleur verkrijgbaar en zijn ze in verschillende materialen te koop. Welke het meest geschikt voor jou is hangt af van een aantal factoren, deze zullen we nader toe lichten in dit artikel.
[table id=1 /]

Welke broek past bij jou?

PAardrijbroekenWie de schoen past, doet hem aan. Deze uitspraak gaat niet op bij een ruitersbroek, er zijn namelijk meer punten waar je op moet letten dan of de maat juist is. Het is een enorm persoonlijke keuze, met name voor iemand die veel rijdt is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Als je iedere dag rijdt is het belangrijk om voor een hoge kwaliteit te kiezen van een slijtvaste stof.

Als je slechts af en toe op je paard gaat rijden dan is een goedkopere broek al voldoende die van een wat minder kwalitatieve stof gemaakt is. Er zijn ook broeken die voorzien zijn van een kunstleren zitvlak, deze zorgen er voor dat je stevig en stil in het zadel kunt zitten. Ook is het zit vlak vaak de plek waar als eerste slijtage optreed. Met een kunstleren zitvlak wordt deze slijtage voorkomen. Je kunt je wel voorstelen dat kunstleer stukken minder slijt dan een andere stof.

 

Ook voor kinderen zijn er speciale broeken, deze zijn in de meeste gevallen van een wat mindere kwaliteit. Hier zit een logische gedachte achter. De kinderen groeien vrij snel uit de broek waardoor het zonde is om een broek van een hoge kwaliteit te kopen. Als je een broek voor je zoon of dochter gaat kopen is het vooral belangrijk dat deze lekker zit en dat er voldoende bewegingsvrijheid is. Bij de kinderbroeken zijn er vaak speciale kleurtjes, borduursels, stiksels en andere versieringen die de broek compleet maken.

Als we kijken naar de damesbroeken en de herenbroeken dan zien we een ruim aanbod. Er zijn verschillende merken, prijzen, soorten en maten. We raden aan om een budget vast te stellen dat je wilt uitgeven aan de broek. Daarna kun je kijken naar kwaliteit en comfort. Kies als laatst voor je favoriete kleur, dit is het minst belangrijk. Als je op je paardrijd zal je je prettiger voelen in een broek die lekker zit dan een broek die jouw favoriete kleur heeft.

Paardijbroeken kopen online

Er zit een groot voordeel aan het kopen van paardrijbroeken bij een webwinkel verbonden. Bij een webshop vind jij namelijk een enorm assortiment, voor de meest voordelige prijs. Een webwinkel heeft in tegenstelling tot de meeste fysieke paardenspeciaalzaken meer te maken met concurrentie. Hierdoor is de prijs zo laag mogelijk gehouden om de concurrenten te slim af te wezen. Bij de volgende webwinkels vind je voordelig en snel een ruim aanbod van paardrijbroeken: