Voorbeeld paardrijcapOp zoek naar een paardrijcap? Dan is het goed dat je wordt voorzien van het juiste advies. Het is namelijk een cruciaal beschermingsmiddel voor het paardrijden. Je hoofd is natuurlijk kwetsbaar en dit wil je zo goed mogelijk beschermen, rijd daarom ook zeker niet zonder cap. Of je nu op zoek bent naar je eerste paardrijcap of dat je een oude wilt vervangen omdat je aan een nieuwe toe bent, wij geven je graag advies. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je op moet letten. Ook paardrijcaps zijn er namelijk in verschillende kleuren, materialen en kwaliteit.

[table id=5 /]

Een cap heeft natuurlijk als jouw doel jouw te beschermen als je zou vallen, je rijd hiermee ook een stuk veiliger op een paard wat een goed gevoel geeft. Het geeft je daarentegen ook nog is bescherming tegen als je een tik zou krijgen van het paard of als je valt van bijvoorbeeld een springbalk. Een cap biedt een bescherming aan de binnenkant dankzij een voering binnen de cap. Een cap moet stevig om je hoofd zitten, maar niet afknellen. Dankzij een verstelbare kinband zorg je dat de cap recht blijft zitten.

Hoe weet ik welke paardrijcap ik nodig heb?

Een paardrijcap, ook wel is rijhelm genoemd, is vaak ook verplicht vanwege de veiligheidseisen. Met name bij evenementen en veel maneges ben je gewoon er verplicht één te dragen. Wat natuurlijk geheel logisch is. Je moet er niet aan denken dat je zou vallen, zonder een cap op. Bij het uitzoeken van een helm is het belangrijk dat je de goede maat zoekt. Dit doe je namelijk zo: meet de omtrek van je hoofd twee centimeter boven je oren, deze maat geeft aan welke helm je nodig hebt. Houd je altijd aan deze richtlijnen, een te krappe of een cap met teveel ruimte is niet goed en ook niet veilig.

Welke paardrijcap kopen?

Uiteraard zijn er ook bij paardrijspullen veel verschillen in kwaliteit, prijs en duurzaamheid. Het belangrijkste is dat het veilig is. Een paardrijcap koop je op basis van je budget en wensen natuurlijk. Zo zijn er verschillende soorten merken met eigen materialen en een eigen design. De ene paardrijcap is wat lichter dan de andere, wat komt door het materiaal. Tegenwoordig zijn veel caps gemaakt van een materiaal genaamd ABS, dit is een hard en stevig soort kunststof en dat voor een betaalbare prijs. De vaak duurdere merken caps, bieden een cap aan gemaakt van carbon en titanium.  Met name veel ruiters geven hier de voorkeur aan vanwege het feit dat ze vaak rijden en dat veiligheid hierbij van belang is.

Bij het zoeken van een paardrijcap is het ook handig om te kijken een ventilerend vermogen heeft. Daarnaast bieden diverse caps ook een anti-zweet binnenlaag aan, wat ook erg fijn is. Met name bij wedstrijden. Verder is altijd kijken welk design en welke kleuren jou het meeste aantrekken, zo heb je namelijk paardrijcaps in zwart en bruin, maar regelmatig ook andere kleuren. Al zijn zwart en bruin de standaard.

Bekende merken van paardrijcaps zijn onder andere Kep, Pikeur, BR, Harry’s Horse, Casco, GPA, Uvex en Samshield.

Kinderen kunnen beter specifiek een paardrijcap voor kinderen kiezen, deze sluiten namelijk beter aan. Voornamelijk voor kinderen die nog groeien is dit handig, zodat je niet continue een nieuwe helm hoeft te kopen. Dit zou zonde zijn van het geld. Deze caps kun je vaak vaker verstellen waardoor deze veel langer meegaat.

Waar kan ik terecht voor een paardrij cap?

Er zijn diverse paarden webshops die kwalitatieve paardrijcaps aanbieden, wij kunnen de volgende twee shops aanraden vanwege het grote assortiment, de goede service en hoge kwaliteit producten die worden aangeboden.

– http://www.ruitershop.nl/ruiter/veiligheid/caps

– http://www.divoza.com/nl/ruiter/veiligheid/paardrijcaps

Kiezen tussen een goedkope en dure cap voor kinderen

Wanneer je op zoek bent naar een kinder paardrijcap is het verstandiger om de eerste keer te kiezen voor een goedkopere paardrijcap. Het kan zijn dat kinderen helemaal enthousiast zijn van paardrijlessen de eerste weken en maanden waarna ze het toch wat minder vinden. Het is daarom vaak verstandig om te kiezen voor een goedkope paardrijcap en eventueel later pas over te gaan op een duurdere cap wanneer je zeker bent dat je kind nog lange tijd enthousiast is van paardrijlessen. De verschillen in prijs kunnen soms erg hoog zijn. Een lagere prijs, betekent ook niet altijd lagere kwaliteit. Het heeft vaak ook te maken met het design en materiaal dat wordt gebruikt. Zorg dat je in ieder geval altijd kiest voor een veilige paardrijcap, dat is het belangrijkste!