Handschoenen voor paardrijdenHandschoenen, iets wat eigenlijk niet mag ontbreken als onderdeel van jouw paardrijkleding. Paardrijhandschoenen hebben namelijk een belangrijke functie waar veel mensen overheen kijken. Ze hebben namelijk, in de meeste gevallen, een anti slip binnenzijde wat betekent dat je een betere teugelgrip. En dit is natuurlijk van grote waarde tijdens het paardrijden. Daarnaast hebben ze nog een belangrijke functie: het warm houden van je handen. Met name in de winter kan het koud zijn, waardoor het een goed beschermingsmiddel is.

Ook in de wereld van handschoenen voor het paardrijden, zijn er veel verschillende opties. Zo zijn er onder andere:

  • Gebreide handschoenen
  • Fleece handschoenen
  • Leren handschoenen
  • Imitatieleer handschoenen
  • Ruiter handschoenen

In de zomer en in de winter kun je het beste verschillende handschoenen dragen als ze comfortabel moeten zijn. Zo zijn er namelijk verschillende versies van verschillende materialen. Dit betekent dat de ene soort handschoenen stuk meer warmte zal afgeven dan andere. Hierdoor is een dunnere variant meer geschikt voor de zomer dan dikkere handschoenen.

Waar moet je op letten bij de handschoenen?

Het is als eerste goed om te kijken of je voor de winter of zomer wilt. Afhankelijk hiervan kun je kiezen tussen de soort paardrijhandschoenen. Hierna kun je kijken welk budget je beschikbaar hebt en waar je voorkeur naar uit gaat. Er zijn diverse soorten handschoenen, met een verschil in prijs maar uiteraard ook een verschil in kwaliteit en comfort. Zo zijn er bijvoorbeeld dunne lichte handschoenen, gemaakt van polyester/elasthan welke erg comfortabel zijn en perfect zijn voor de zomer. Maar ook is er een groot aanbod van leren handschoenen en imitatieleer, welke een stukje voordeliger zijn.

Dat er verschillende materialen zijn staat vast. Maar het heeft vaak wel een verschillende werking. Zo worden veel handschoenen ook van mesh gemaakt, dit werkt elastisch en ook ventilerend. Het voordeel hiervan is dat het zweethanden voorkomt, wat irriterend werkt tijdens het paardrijden.

Verschillende merken en soorten paardrijhandschoenen

Ook voor handschoenen zijn er veel diverse merken net als andere paardrij en ruiterspullen. Bekende merken zijn onder andere Roeckl,  Hauke Schmidt, Eurostar, Ariat, Kingsland , Samshield, Imperial Riding, BR, Harry’s Horse en Mondoni als het hierom gaat.

Maar niet alleen zijn er verschillende merken, let ook altijd goed op of de handschoenen voor mannen, vrouwen of kinderen zijn. Hier zitten verschillenden maten in. Paardrijhandschoenen voor kinderen zijn natuurlijk een stuk kleiner.

Opvallend is ook dat je tegenwoordig steeds meer kleuren ziet in het aanbod. Het is natuurlijk leuk om een felle kleur handschoenen te hebben. Waar je eerder alleen zwarte, bruine of witte rij handschoenen zag, vindt je tegenwoordig een groot aanbod van felle kleuren. Welke vooral erg populair zijn bij de kinderen.

De beste paardrijhandschoenen kopen

Wedstrijdhandschoenen

Ook voor wedstrijdruiters zijn er specifieke handschoenen die hiervoor geschikt zijn. Dit zijn vaak voornamelijk witte en champagne gekleurde handschoenen. Deze  handschoenen zijn vaak net wat anders gemaakt, dit komt omdat handschoenen die gebruikt worden voor wedstrijden vaak slijten op andere plekken. Let dus goed op wanneer je handschoenen hiervoor zoekt.

Tip: Handschoenmaten

Het is natuurlijk belangrijk om te weten welke maat handschoenen je precies nodig hebt. Via onderstaand tabel kun je de gemiddelde maten zien, zodat je een goede indicatie hebt welke maat je nodig hebt.

Maat handschoen Europese Maat Handomtrek
Maat 6 Maat XS 15 centimeter
Maat 6,5 Maat S 17 centimeter
Maat 7 Maat S 18 centimeter
Maat 7,5 Maat M 19 centimeter
Maat 8 Maat M 20 centimeter
Maat 8,5 Maat L 22 centimeter
Maat 9 Maat L 23 centimeter
Maat 9,5 Maat XL 24 centimeter
Maat 10 Maat XL 26 centimeter
Maat 10,5 Maat XXL 27 centimeter
Maat 11 Maat XXL 28 centimer