Paardrijhandschoenen

Opzoek naar een paardrijhandschoen? Wij hebben een top 5 gemaakt met de beste paardrijhandschoenen.

[toc]

Handschoenen zijn gemaakt om jouw handen  te beschermen bij het uitoefenen van verschillende aciviteiten. Denk maar aan schilderen, tuinieren en bouwwerkzaamheden. Maar ook voor paardrijden heb je speciale handschoenen nodig. Deze zijn speciale handschoenen met een anti-slip aan de binnenzijde. Dit zorgt ervoor dat de ruiter een betere grip heeft op de teugels tijdens het rijden. Ook zorgen ze ervoor dat je handen warm blijven, met name in de winter. Paardrijhandschoenen komen er in verschillende kleuren, de meest voorkomende kleuren zijn zwart en wit. Ook zijn ze gemaakt van verschillende soorten materiaal, bijvoorbeeld leer en polyester. Dit is afhankelijk van elke ruiter. Opzoek naar goede paardrijhandschoenen? Deze koopgids helpt jou met de beste rijhandschoenen.

Beste Paardrijhandschoenen

Waarom zou je kiezen voor een E-Sigaret?

(Toekomst TablePress)

Voordeel 1

De handschoenen geven je een goede grip tijdens het paardrijden.

Voordeel 4

Ze komen in diverse kleuren en ontwerpen

Voordeel 2

Ze beschermen je handen tegen wrijving.

Voordeel 3

Ze voelen lekker comfortabel aan.

Nu we de redenen voor het kopen van paardrijhandschoenen hebben toegelicht, gaan we door naar de top producten van dit moment. Lees ze zorgvuldig door voordat je besluit er een aan te schaffen.

Covalliero Gloria – Paardrijhandschoenen

Handschoenen zijn een belangrijk onderdeel van paardrijden. Het mag daarom niet ontbreken, want ze hebben ook een belangrijke functie. De meeste rijhandschoenen hebben aan de binnenkant een anti-slip binnenzijde. Voor de ruiter is dit belangrijk zodat hij de teugels beter vast kan houden. Hierdoor heb je versteviging en kun je niet van het paard afvallen, als hij plotseling een beweging maakt. Maar ook bij koude of regenachtige dagen zorgen handschoenen ervoor dat je  handen lekker warm kunnen blijven. Het is dus een praktische beschermingsmiddel.

Rijhandschoenen zijn gemaakt van verschillende soorten materiaal. Er zijn gebreide rijhandschoenen, van leer gemaakt rijhandschoenen en ook polyester rijhandschoenen. Dit hangt namelijk af van de ruiter welke hij het lekkerst vindt zitten. De Covalliero Gloria rijhandschoenen zijn bijzonder zacht en duurzaam. Hierdoor voelt het aangenaam op de huid en garandeert het een goed gevoel tijdens het paardrijden.  Het is zeer elastisch en heeft een goede grip voor een optimaal draagcomfort. Verder heeft het een  elastische inzet bij de knokkels dat zorgt voor nog meer bewegingsvrijheid. Deze rijhandschoen heeft een  polsfixatie met een klittenbandsluiting en je kunt het wassen in de wasmachinen.  Het is gemaakt van polyester en komt in een zwarte kleur. Het is een volwassenen rijhandschoen en is geschikt voor zowel dames als heren. Een volwassen rijhandschoen is meestal groter dan  een kinderhandschoen. Het is belangrijk dat je bij het kopen dus let op de maat van de handschoen. Opzoek naar een goede handschoen met draagcomfort? Dan is de Covalliero een goede handschoen voor jou.

Specificaties:

 • Zwart
 • Voor volwassenen
 • Unisex
 • Polyester

Voordelen
+ Optimaal draagcomfort
+ Wasbaar in wasmachine
+ Elastische inzet

Nadelen
Geen

Winter Paardrijhandschoenen

Handschoenen zijn een belangrijk onderdeel van paardrijden. Het mag daarom niet ontbreken, want ze hebben ook een belangrijke functie. De meeste rijhandschoenen hebben aan de binnenkant een anti-slip binnenzijde. Hierdoor heeft de ruiter een goede grip om de teugels vast te houden. Het zorgt dus ook voor versteviging. Een rijhandschoen is ook handig om je handen warm te houden tijdens koude dagen. Het is dus een praktische beschermingsmiddel. Rijhandschoenen komen in verschillende maten en zijn gemaakt van verschillende soorten materiaal. Elke ruiter heeft zo zijn eigen voorkeur. Je hebt rijhandschoenen van leer, polyester en kunstleer. Ook zijn er rijhandschoenen voor zowel volwassenen als kinderen.  In de zomer en in de winter kun je het beste verschillende handschoenen dragen. Zo zijn er namelijk verschillende soorten van verschillende materialen. Dit betekent dat de ene soort handschoen meer warmte zal afgeven dan andere. Hierdoor is een dunnere variant meer geschikt voor de zomer dan dikkere handschoenen.

Winter paardrijhandschoenen zijn speciaal gemaakt om je handen warm te houden en ook dat je in de kou goed de teugels kunt vasthouden. Deze handschoenen zijn fijne soepele winter handschoenen. Ze hebben een goede pasvorm en beschikken over een kunstlederen binnenzijde. De bovenzijde is gemaakt van stretch katoen. Dit zorgt ervoor dat ze goed passen en je je handen vrij kunt bewegen. Deze handschoen is gemaakt van kunstleer en katoen.  Het is speciaal geschikt voor volwassenen en is unisex; geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Te verkrijgen in verschillende maten waardoor een ieder aan zijn trekken komt.

Specificaties:

 • Gemaakt van kunstleer/ katoen
 • Voor volwassenen; unisex
 • Bruin/ zwart

Voordelen
+ Goede pasvorm
+ Kunstlederen binnenzijde
+ Handen vrij beweegbaar

Nadelen
Geen

Covalliero Paardrijhandschoen

Het is altijd goed om te kijken als je handschoenen voor de winter of zomer wilt. Het materiaal verschilt namelijk van elkaar. Hierdoor heb je de keus om te kiezen tussen verschillende soorten materiaal. Er zijn diverse soorten handschoenen, met een verschil in prijs en ook een verschil in kwaliteit en comfort. Voor de zomer kun je kiezen voor dunne lichte handschoenen gemaakt van polyester/elasthan. Deze zitten heel comfortabel op warme dagen. Maar in de winter kun je het beste kiezen voor rijhandschoenen gemaakt van leer of imitatieleer. De verschillende materialen hebben vaak ook een verschillende werking. Zo worden veel handschoenen ook van mesh gemaakt, dit werkt elastisch en ook ventilerend. Het voordeel hiervan is dat het zweethanden voorkomt, wat irriterend kan werken tijdens het paardrijden.

Deze Covalliero rijhandschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor in de zomer. Het is gemaakt van 95% polyester en  5% elastaan. Dit houdt in dat het lekker elastisch is waardoor je je handen kunt bewegen en aan de bovenkant van de handschoen is het gemaakt van ademend textiel. Dit zorgt voor ventilatie van de hand, wat zweethanden op warme dagen kan voorkomen. Deze handschoen is lichtgewicht, heeft een uitstekende grip en een klittenbandsluiting. Elke ruiter heeft zo zijn eigen type handschoen. De een houdt van leer en de ander van polyester. Afhankelijk van jouw wensen kun je eentje kiezen die jij comfortabel vindt zitten. Ook komen handschoenen in verschillende kleuren, alhoewel de meest voorkomende kleuren zwart en wit zijn. Ook zijn rijhandschoenen te verkrijgen in volwassen en kindermaten.

Specificaties:

 • Unisex
 • Polyester
 • Voor volwassenen

Voordelen
+ Ademend textiel
+ Elastisch
+ Lichtgewicht

Nadelen
Geen

Paardrijhandschoenen Unicorn grippy

Handschoenen zijn een belangrijk onderdeel van paardrijden. Het mag daarom niet ontbreken, want ze hebben ook een belangrijke functie. De meeste rijhandschoenen hebben aan de binnenkant een anti-slip binnenzijde. Hierdoor heeft de ruiter een goede grip om de teugels vast te houden. Maar ook bij koude of regenachtige dagen zorgen handschoenen ervoor dat je  handen lekker warm kunnen blijven. Het is dus een praktische beschermingsmiddel. Het is altijd goed om te kijken als je handschoenen voor de winter of zomer wilt. Het materiaal verschilt namelijk van elkaar. Hierdoor heb je de keus om te kiezen tussen verschillende soorten materiaal. Er zijn diverse soorten handschoenen, met een verschil in prijs en ook een verschil in kwaliteit en comfort. Bij het kopen van een handschoen is het ook belangrijk dat je let op de maat ervan. Rijhandschoenen zijn er namelijk in volwassen en kindermaten.

Deze paardrijhandschoenen  heeft een leuke print van een unicorn erop. Het is daarom speciaal geschikt voor kinderen. Het heeft een leuke print erop en komt in een leuke kleuren combinatie. Dankzij de metalen draad geeft het een soort licht glittereffect. Deze rijhandschoen is gemaakt van polyester. Het houdt je handen lekker warm en heeft aan de binnenkant grip noppen zodat je de teugels goed kunt vasthouden. Door de kleurencombinatie is dit geschikt voor meisjes. Met deze leuke unicorn rijhandschoen wordt paardrijden nog leuker. Opvallend is ook dat je tegenwoordig steeds meer kleuren ziet in het aanbod. Het is natuurlijk leuk om een felle kleur handschoenen te hebben. Deze zijn leuk en vooral erg populair  bij de kinderen.

Specificaties:

 • Kinderhandschoen
 • Met unicorn print
 • 93% polyacryl, 7% elastaan

Voordelen
+ Met grip noppen

Nadelen
Geen

Paardrijhandschoenen Grippy

Ook voor wedstrijdruiters zijn er specifieke handschoenen die hiervoor geschikt zijn. Dit zijn vaak voornamelijk witte en champagne gekleurde handschoenen. Deze  handschoenen zijn vaak net wat anders gemaakt, dit komt omdat handschoenen die gebruikt worden voor wedstrijden vaak slijten op andere plekken. Let dus goed op wanneer je handschoenen hiervoor zoekt. Ook voor handschoenen zijn er veel diverse merken. Maar niet alleen zijn er verschillende merken, let ook altijd goed op of de handschoenen voor mannen, vrouwen of kinderen zijn. Hier zitten verschillenden maten in. Paardrijhandschoenen voor kinderen zijn natuurlijk een stuk kleiner. Rijhandschoenen zijn gemaakt van verschillende soorten materiaal.  Maar het heeft vaak wel een andere werking. Zo worden veel handschoenen ook van mesh gemaakt, dit werkt elastisch en ook ventilerend. Het voordeel hiervan is dat het zweethanden voorkomt, wat irriterend werkt tijdens het paardrijden. Opvallend is ook dat je tegenwoordig steeds meer kleuren ziet in het aanbod. Het is natuurlijk leuk om een felle kleur handschoenen te hebben. Er zijn niet alleen witte en zwarte handschoenen tegenwoordig,  je vindt nu ook een groot aanbod van felle kleuren. Welke vooral erg populair zijn bij de kinderen.

Deze rijhandschoenen grippy zijn  wit  van kleur en zijn geschikt voor tijdens wedstrijden. Op deze manier kunnen de jury leden zien wat je met je handen doet. Deze handschoenen zijn zeer elastisch. Ook hebben ze  goed verwerkte noppenhandschoen, hierdoor heb je een betere grip tijdens het rijden. Verder hebben deze rijhandschoenen een universele pasvorm. Je kunt ze makkelijk schoonhouden door te wassen in de wasmachine. Deze witte handschoenen zijn gemaakt van 85% polyacryl en 15% elastaan.

Specificaties:

 • Witte wedstrijd handschoen
 • 85% polyacryl en 15% elastaan
 • One size
 • Unisex

Voordelen
+ Geschikt voor wedstrijden
+ Elastisch
+ Grip noppen

Nadelen
Geen

Meer informatie over Paardrijhandschoenen

Paardrijhandschoenen zorgen ervoor dat je extra grip hebt op je paardrijteugels. Ook helpt het tegen wrijving zodat je geen blaren krijg in je handen. Rijhandschoenen zijn daarom een belangrijk onderdeel van het paardrijden. Paardrijhandschoenen worden daarom altijd gemaakt met antislip noppen aan de binnenkant van de handschoen. Rijhandschoenen zijn te koop in diverse materialen zoals leder, kunstleer, katoen en nylon. Ook zijn ze te verkrijgen  in allerlei kleuren zodat je ze goed kunt combineren met je outfit.

Paardrijhandschoenen zijn speciaal ontworpen om ruiters zich zo comfortabel mogelijk te laten voelen. Rijhandschoenen zijn vaak extra versterkt op de plek waar de teugels wrijving veroorzaken. Dit om een lange levensduur te garanderen. Het is belangrijk om de juiste paardrijhandschoenen te kiezen. Als je kiest voor meer comfort houdt dan rekening met de buitentemperatuur. In de wintermaanden zullen warme paardrijhandschoenen uitkomst bieden om de kou tegen te gaan.

Soorten rijhandschoenen

Paardrijhandschoenen komen ook in verschillende soorten. Je denkt misschien dat alles handschoenen hetzelde zijn, maar tijdens paardrijden wordt er een onderscheid gemaakt. Wanneer je  wedstrijden rijdt is het belangrijk dat je beschikt over rijhandschoenen in de juiste kleur. Wedstrijdpaardrijhandschoen zijn namelijk altijd wit of crème kleurig. Hierdoor kan men goed zien wat je doet met je handen tijdens het rijden.

Er zijn daarnaast ook winter handschoenen. Winter paardrijhandschoenen geven naast de juiste grip ook bescherming tegen verschillende weersinvloeden zoals kou, regen en wind. Hierdoor zijn rijhandschoenen voor de winter vaak gemaakt van warmer materiaal zoals leder of fleece. Daarnaast is het handig als ze waterafstotend zijn, maar ook nog ventilerend zodat je geen zweethanden krijgt. Leer is een typisch materiaal wat veel word gebruikt voor rijhandschoenen. De belangrijkste eigenschap van leer is dat het veel grip bied. Leren rijhandschoenen moet je echter goed onderhouden.  Ook zijn leren paardrijhandschoenen onhandig voor kinderen.

In de zomer is het handig dat je rijhandschoenen draagt die lekker licht zijn en lucht doorlaten. Dit om zweethanden te voorkomen. Hierdoor worden de katoenen paardrijhandschoenen veel gebruikt. Deze handschoenen zorgen voor ventilatie waardoor je huid kan ademen. Voor kinderen zijn handschoenen van katoen geschikt. Ze voelen veel zachter aan en hebben een betere pasvorm.

Schoonmaak

Rijhandschoenen moet je natuurlijk ook goed onderhouden en schoonmaken. Als je vaker dan 1 keer in de week bezig bent met paardrijden kan er slijtage optreden. Een leren handschoen bijvoorbeeld is wat sterker dan een katoenen handschoen. Gelukkig zijn de meeste handschoenen wasbaar in de wasmachine. Je kunt ze ook op de hand wassen en nadien goed laten drogen. Door ze op de juiste manier te onderhouden en schoon te maken kun je heel lang van je  rijhandschoen genieten.

De meeste rijhandschoenen zijn ook unisex; dat houdt in dat ze zowel voor mannen als vrouwen zijn. Verder zijn er ook kinderrijhandschoenen te verkrijgen. Deze komen allemaal in vrolijke kleuren. Dit is prettiger voor kinderen om mee te rijden. Bij het kopen van een rijhandschoen moet je dus opletten dat je de juiste maat kiest. Hierdoor kan je voorkomen dat je een maat kiest die of te groot, of te klein voor jou is.