PAardrijsokWie nieuw is in de wereld van paardrijden en ruitersport zou zich wel verbazen over het feit dat een paardrij outfit daadwerkelijk uit ieder kledingstuk bestaat. Wie een andere sport doet heeft aan een aantal kledingstukken al voldoende. Voor je kunt gaan paardrijden heb je voor zowel je paard als voor jezelf een hoop kledingstukken en accessoires nodig voor je kunt beginnen. Een daarvan zijn de sokken die speciaal zijn gemaakt voor het paardrijden. Hierover willen we het graag met jou hebben in dit artikel.

Waarom paardrijsokken?

Je kunt je afvragen waarom je paardrijsokken nodig hebt en niet voldoende hebt aan gewone sokken. Het antwoord hier op is heel eenvoudig. Normale sokken zijn namelijk erg kort, te kort voor bij het paardrijden om precies te zijn. Paardrijsokken zijn namelijk extra lang waardoor ze perfect in de paardijlaars passen. De paardrijlaars loopt door tot aan je knie, het is dus belangrijk dat je sok minstens net zo lang is. Heb je dat niet? Dan kan de laars tegen je scheenbeen gaan schuren of blijft het zweet in de laars zitten waardoor deze gaat stinken.

De sokken voor het rijden zijn speciaal ontwikkeld met een stevig elastiek boven aan de sok. Dit voorkomt dat de sok naar beneden gaat zakken en strak om je voeten en benen zit. Hierdoor zit het stukken lekkerder en blijft dit ook zo tijdens het rijden. Er zijn zelfs exemplaren die perfect aansluiten op je rijbroek.

Verschillende soorten

Net als bij alle andere accessoires en kledingstukken zijn er vele verschillende soorten. Zo heb je sokken voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. Ook zit er een verschil in prijsklasse, kwaliteit, kleur en maat. Neem altijd als uitgangspunt kwaliteit en een prijs die aansluit bij jouw budget. Kies daarna pas voor de kleur en het merk. De laatste jaren zijn de paardrijspullen steeds meer een mode item geworden, dit is een goede ontwikkeling want het oog wilt ook wat. Maar er moet niet vergeten worden dat de functionaliteit altijd op #1 moet komen.

Paardrijsokken kopen

Je kunt deze sokken al kopen vanaf enkele euro’s, het is dus verstandig om een aantal paar in te slaan zodat je meerdere dagen achter elkaar kunt rijden met een nieuw paar sokken. Wij hebben een aantal webwinkels opgezocht waar je voordelig en snel bestellen kunt. Bekijk onderstaande webshops en bestel vandaag nog: