Paard peesbeschermingOm de benen van je paard te beschermen kun je peesbeschermers aanschaffen. Een peesbeschemer kan vergeleken worden met een scheenbeschermer als die van een voetballer. Ze lijken enorm veel op elkaar en hebben ook nog eens de zelfde functie. Ook als we naar de prijsklasse kijken komt dit redelijk overheen, zo kun je al een goede peesbeschermer aanschaffen vanaf zo’n 20 euro. In dit artikel beschrijven wij wat jij moet weten over de peesbeschermer voor je paard.

[table id=6 /]

Gebruik peesbeschermers

Je kunt je afvragen wanneer je de beschermers moet inzetten en of het voor ieder paard nodig is. De inzet van deze beschermers is zeker niet voor ieder paard nodig. Er zijn verschillende situaties wanneer het wel raadzaam is om een beschermer om te doen:

  • Als het paard tegen haar eigen benen aan schopt
  • Als het paard last heeft van blessures of blessures heeft gehad
  • Als het paard de benen niet hoog genoeg tilt

Daarnaast geeft het ook extra steun en bescherming aan het paard, wel wordt er aangeraden om zo min mogelijk gebruik te maken van dit materiaal. Hoe natuurlijker je op je paard kunt rijden hoe beter het is natuurlijk, maar soms ben je genoodzaakt om dit in te zetten en daar is uiteraard niets mis mee.

De beschermers zijn verdeeld in twee verschillende paren, zo heb je aparte beschermers voor de voor benen en voor de achterbenen. Deze dienen op een andere manier bevestigd te worden. Het bevestigen is echter vrij eenvoudig, je kunt gewoon met een bandje ze vast maken . Zorg er wel voor dat dit zorgvuldig gebeurt zodat ze niet loszitten of gaan jeuken tijdens het rijden. Ze mogen ook nooit te strak zitten, controleer dit goed. Als ze te strak zitten wordt de bloedsomloop belemmert, dit is het laatste wat je wilt natuurlijk.

Het materiaal waar het van gemaakt is verschillend, vaak zien we dat de exemplaren van carbon erg goed zijn. Carbon is erg licht materiaal waardoor het paard er minder last van heeft, ondanks dat het zo licht is is het enorm sterk.

Peesbeschermers kopen

Peesbeschermers kun je het beste bij een gespecialiseerde webshop kopen, wij hebben de top X voor jou op een rijtje gezet:

Het voordeel aan online bestellen is dat jij stukken voordeliger uit bent en ook nog eens een ruime keuze hebt. Daarnaast is de verzending in de meeste gevallen volledig gratis en zou je eventueel ook nog kunnen retourneren als het niet bevalt.

Heb jij nog vragen over het gebruik of de aanschaf van dit product? Laat dan een reactie achter zodat wij je verder kunnen helpen.