PH waardesDe waardes van het water in het aquarium zijn erg belangrijk om te weten. Vissen hebben bepaalde waardes nodig om te kunnen overleven. Een verandering in de waardes betekend voor jou dat jij het aquarium moet verschonen om zo de waardes te herstellen. De waardes die gemeten moeten worden zijn over het algemeen de CO waardes en de PH waardes. Dit artikel gaat over het meten over de PH waarde, oftewel de zuurgraad van het water.

Hoe werkt een aquarium ph meter?

Als je een PH meter koopt wordt er een vloeistof bijgeleverd. Dit is calibratie vloeistof en kan gebruikt worden om de meter vochtig te houden. Met dit vloeistof stel je de meter af op een ph waarde van 7. Dit kun je doen door met een kleine schroevendraaier te draaien op de kleine schroef die zich op de meter bevind. Nu heb je de meter geijkt en is hij klaar om de waardes te meten van het aquarium. Je hebt nu twee mogelijkheden om dit te doen. Je kunt een bakje water uit de aquaria halen om dit te meten, of je kunt de meter even in de bak houden. Vervolgens kun jij de waardes aflezen.

Hoe hoog moet de ph waarde zijn?

Bij de meeste tropische vissen moet er een ph waarde tussen de 6 en de 7 zijn. Als dit getal hoger ligt zal de huid van de visjes beschadigen. Als dit het geval is kun je de ph waardes op de volgende manieren verlagen:

  • Het toevoegen van zuur water
  • PH minus toevoegen
  • Filteren over turf