Prestige springzadelEen van de bekendste paardrijzadels dat geschikt is om te springen met je paard is het Prestige springzadel. In dit artikel geven wij je meer informatie over dit type zadel.

Over het prestige zadel

Het prestige spring zadel staat vooral bekend om kwaliteit en comfort. Ruiters die het fijn vinden om een zacht zadel te hebben die lekker zit (wie wil dat nou niet) en een duurzaam zadel willen hebben zijn bij dit merk aan het juiste adres. Het merk wordt bij vele webwinkels verkocht. Binnen dit type zadel zijn er nog verschillende soorten. De bekendste soorten zijn het type “Paris” en het type “Modena” maar de volgende soorten zijn ook verkrijgbaar: “Top” “Saint Louwens Ardens” en nog een aantal andere minder bekende modellen. De modellen zien er erg stijlvol uit en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Hierdoor kun jij ervoor zorgen dat het aansluit bij het hoofdstel of jouw paardrijlaarzen.

Prestige springzadel prijsklasse

De prijs van dit type zadel ligt wel iets hoger dan de gemiddelde prijs. Maar hierbij moet wel gezegd worden dat het een goede prijs/ kwaliteitsverhouding heeft. Er mag ook niet vergeten worden dat dit zadel vaak langer mee gaat dan de goedkopere rijzadels, waardoor het zich uiteindelijk terug kan betalen. De prijs ligt tussen de 1700 en 4000 euro voor en zadel.

Online kopen

Dit zadel kan ook online besteld worden, wij hebben een aantal webwinkels voor je opgezocht en met elkaar vergeleken. Maak gebruik van onderstaande tabel om een aanbieder te vinden die aan jou verwachtingen voldoet.

Tweedehands kopen?

Er zijn ook vele mogelijkheden om tweedehands dit merktype zadel te kopen. Wie tweedehands koopt zou stukken minder betalen dan een gloednieuw zadel. Maar een nadeel bij het tweedehands kopen is dat je niets tot weinig van de gebruiksgeschiedenis weet. We kennen allemaal de uitspraak van de autoverkopers wel dat de auto van een oud vrouwtje is geweest, altijd in de garage stond en nauwelijks is gebruikt. Bij een zadel kan dit zelfde praatje gebruikt worden, het is lastig te achterhalen wat er echt allemaal mee is gebeurt. Wij raden aan om alleen tweedehands te kopen als je zeker weet in wat voor een staat het zadel geleverd wordt. Op deze manier kom jij niet voor verassingen te staan.

Heb jij nog vragen of eigen ervaringen over dit springzadel? Laat gerust een reactie achter!