RoodoogzalmEen zeer geschikte aquariumvis voor beginners is de roodoogzalm. Er hoeft geen bijzonder aquarium, opmerkelijke voeding of lastige waterwaardes worden nageleefd. Doordat de vis er opmerkelijk uit ziet met de rode ogen is het ook nog eens een erg mooie vis zowel voor beginners als voor de gevorderde Aquariaan. In dit artikel zullen we je meer informatie geven over de rood oog zalm.

Over de roodoogzalm

We trappen weer af met de algemene kennis over deze aquariumvis zoals wetenschappelijke naam en land van herkomst.

Naam: Roodoogzalm
Naam uit de wetenschap: Moenkhausia sanctaefilomenae
Familie: Karperzalmen
Land van herkomst: Paraguay (Zuid-Amerika)
Maximale lengte: Tot 7 centimeter
Geslachtskenmerken: Vrouwtjes zijn net iets groter dan de mannetjes

Leefomgeving en karakter

Doordat de visjes tot wel 7 cm kunnen groeien is het aan te raden om een aquarium met een minimale lengte van 80 cm te nemen. Om de kleuren van deze vis beter naar voren te laten komen kun je het beste kiezen voor een donkere bodem. Er zijn vanuit de vis gezien maar weinig echte eisen aan de inrichting. Zolang er wat aquariumplanten zijn en er genoeg ruimte is om te zwemmen is het prima. De waterkwaliteit dient als volgt te wezen:
Ph waarde: 7-7,5
GH waarde: 8-12
Temperatuur van het water: 21-26

De vissen zijn zoals vele aquariumvissen echte school-vissen. Het is daarom van belang dat je ze met minimaal 5 stuks in een aquarium houdt. Een grotere school is natuurlijk altijd beter als hier ruimte voor is. De visjes kunnen wat schuw zijn, maar dat maakt ze zeer vredelievend naar elkaar en naar de medebewoners.

De visjes zijn altijd wel hongerig, gelukkig zijn het echte alles eters. Of je nou droogvoer of diepvries voer geeft ze zullen het opeten.

Heb jij nog vragen over deze vis? Laat gerust een reactie achter, wij helpen je graag verder!