KinderhandschoenenAls ruiter kan het erg prettig zijn om handschoenen te dragen, niet iedere handschoen is hier geschikt voor. Je doet er daarom goed aan om speciale ruiter handschoenen aan te schaffen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je een betere grip hebt tijdens het rijden maar het ziet er ook nog eens goed uit. In dit artikel lees je wat voor een soort ruiter handschoenen er beschikbaar zijn, waar je ze kopen kunt en waar je op moet letten.

[table id=9 /]

Soorten ruiter handschoenen

Voordat je handschoenen gaat aanschaffen is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden je hier voor hebt. Er zijn namelijk verschillende soorten paardrijhandschoenen verkrijgbaar. Wij wijzen je op de mogelijkheden, daarna kun jij zelf je keuzen maken. De meeste handschoenen zijn waterdichten en zijn vaak beschikbaar in de volgende materiaalsoorten:

  • Leer
  • Synthetisch leer
  • Katoen
  • Fleece

Ze zijn in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. Ook kan er nog onderscheid gemaakt worden tussen dames en heren modellen.

Ruiter Zomerhandschoenen

Speciaal voor de zomer kun je handschoenen aanschaffen. De functionaliteit van deze handschoenen blijft hetzelfde, ze zorgen voor een betere grip en geven je handen bescherming. Het voordeel aan dit type is dat ze van licht materiaal zijn waardoor je niet snel last krijgt van zweterige handen.

Winterhandschoenen voor het paardrijden

De handschoenen die speciaal voor de winter zijn ontwikkeld zorgen voor warmte tijdens het paardrijden. Je kunt je wel voorstellen dat het in de winter erg koud kan zijn, de handschoenen die je voor de zomer hebt aangeschaft zijn op zo’n moment niet voldoende.

Kinderhandschoenen

Ook voor de kleine kinderen zijn er handschoenen beschikbaar. Vaak zijn deze van een wat goedkoper materiaal gemaakt. De handen van een kind groeien erg snel. Het zou zonde zijn om een duur paar aan te schaffen die na een relatief korte periode alweer weggegooid worden.