Sherry barbeelEen sterke aquarium vis die geschikt is voor zowel gevorderde als beginners is de sherry barbeel. Door de mooie kleuren zien ze er goed uit in iedere bak. In dit artikel geven we je meer informatie over de barbus titteya.

Algemene informatie sherry barbeel

We zullen beginnen met wat algemene informatie over deze vis.
Naam: Sherrybarbeel
Naam uit de wetenschap: Barbus Titteya
Familie: Karperachtigen
Oorsprong: Sri Lanka
Lengte: Tot 5 cm
Geslachtskenmerken: De mannetjes zijn net iets kleiner dan de vrouwtjes.

Geschikt aquarium

Voor deze aquariumvissen wordt een aquarium met een minimale lengte van 60cm aangeraden. De vissen komen mooi tot hun recht met een donkere ondergrond en een mooie beplanting. De bodem kan bedekt worden met donker grind of donker zand. De vissen hebben net als vele andere vissen schuilplekken nodig. Dit kunnen planten, ornamenten en stenen zijn. De waterwaardes zijn als volgt:

Temperatuur: 23-26°C
Ph Waarde: 6-7
GH Waarde: 8-12

Aquariaspecialist.nl Tip: Kies voor felgroene kleuren van de planten, hierdoor komen de visjes er nog mooier uit te zien.

Gedrag en karakter

De Sherry barbeel is een echte scholvis, in het aquarium zou hij zich vreedzaam en actief gedragen. Er wordt aangeraden om minimaal 5 stuks in een aquarium te plaatsen. Ze zullen niet goed samen gaan met visjes die lange vinnen of sprieten hebben. De barbeel zou er op gaan sabbelen. Voor de rest zijn het makkelijke eters, ze zullen vrijwel alles eten wat je ze voert. Of dit nou droogvoer, diepvriesvoer of levend voer is jouw barbeel zou het opeten.

Heb jij verder nog vragen over dit vissoort? Laat gerust een reactie achter zodat de aquariaspecialist jou verder kan helpen!