Een slofteugel is een hulpteugel die je kunt gebruiken om je paard te trainen. In dit artikel zullen we uitleggen wat een slofteugel precies is, hoe je deze bevestigd en waar je deze voordelig kopen kunt.  Mocht je na het lezen van het artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust!

Wat zijn slofteugels?

SlofteugelOp de afbeelding die je aan de rechterzijde ziet, zie je hoer slofteugels er uit zien. In de meeste gevallen bestaan ze uit twee langere teugels die van leer of nylon zijn gemaakt. Deze worden weer aan de longeersingel besvestigd. Via het bit van het paard gaat de teugel terug naar de hand van de ruiter, hierdoor ontstaat er een hefboomwerking tussen paard en ruiter. Door deze hefboom constructie wordt het paard gedwongen om het hoofd laag te houden. De slofteugels zijn erg krachtig en mogen daarom alleen gebruik worden onder begeleiding of door mensen die er verstand van hebben.

Dit type teugels wordt in verschillende materiaalsoorten aangeboden. Denk hierbij aan lederen, linnen, webband, elastiek en van nylon koord. Ook zien we steeds vaker dat er een combinatie van deze stoffen mogelijk is. Voor welk materiaal type je kiest hangt af van het doeleinden en de prijsklasse die je in gedachte hebt. Sommige materiaalsoorten zijn nou eenmaal goedkoper dan de andere. Als je er mee wilt gaan rijden dan moet er rekening mee gehouden worden dat het niet moet snijden in je handen en zou een zachter materiaalsoort dus prettiger zijn.

Slofteugels bestellen

Slofteugels kunnen eenvoudig en snel online besteld worden. Neem eens een kijkje bij de volgende webshops voor een betrouwbare en goede service: