Springschoenen kopen paardSpringschoenen zijn een beschermingsmiddel voor het paard als deze wilt springen zoals de naam eigenlijk al doet zeggen. Het zijn speciale schoenen welke ontworpen zijn voor de bescherming van de hoef en hoefballen. Tijdens het springen komt er namelijk meer druk hierop waardoor deze schoenen een ideaal middel zijn voor het paard. Een ander voordeel en functie van de schoenen is dat ze dienen om het achter de hoeven aftrappen van de voorijzers te voorkomen.

Ook springschoenen net zoals andere paardenspullen zijn gemaakt van verschillende materialen. Zo zijn er schoenen van rubber, plastic, neopreen, schapenwol, leer of kunstof.

Springschoenen kopen

Ben je op zoek naar vervangende springschoenen of voor het eerst op zoek naar springschoenen? Dan helpen we je graag een handje verder. Je wilt natuurlijk op de hoogte zijn waar je op moet letten als je iets gaat kopen wat belangrijk is voor het paard.

Het assortiment van springschoenen is groot online. Dit maakt het uitkiezen vaak ook leuk, maar soms ook even wat complexer gezien het grote aanbod. Je hebt net zoals andere paardenspullen ook hier verschillende merken. Diverse bekende merken hebben hun eigen springschoen, maar ook minder bekende merken bieden hun product aan. Uiteraard zitten ook bij dit product verschillende prijsklasse, bepaalde merken zijn duurder dan andere. Dit kan komen door de kwaliteit, de duurzaamheid maar ook het materiaal en het design hiervan.

Welke springschoenen heb ik nodig?

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden. Het is ten eerste van belang om te weten hoe vaak ze worden gebruikt. Wanneer je ze namelijk vaak gebruikt, is het fijn als ze een eenvoudige aansluiting hebben en ook goed te wassen zijn. Daarnaast moeten ze een goede beschermende functie hebben, alles voor het paard natuurlijk. Ook moeten ze van stevig materiaal zijn gemaakt en moeten ze een schok goed kunnen opvangen. Nu zijn er uiteraard schoenen van diverse materialen zoals net beschreven, maar elk materiaal biedt zijn eigen voordeel eigenlijk. Zo zijn er schoenen van schapenwol, deze beschermen de kootholtes goed tegen schuren. Maar deze bieden weer het nadeel dat ze in natte omstandigheden niet zo goed functioneren. Wanneer je voornamelijk buiten rijdt en af en toe springt, dan zijn rubber en neopreen springschoenen aan te raden.

Het is namelijk erg belangrijk dat de springschoenen niet van plaats veranderen en ook niet draaien, ze moeten comfortabel maar goed om het paard heen zitten. Voor een optimale bescherming en veiligheid van het paard.

Verschillende merken

Er zijn verschillende merken waar je naar kunt kijken als het hierom gaat. Enkele bekende zijn Pagony, Harry’s Horse, Eskadron en Schockemöhle Sports.

Waar kun je terecht voor goede springschoenen?

De volgende aanbieders hebben een goed en groot assortiment waar je een kijkje zou kunnen nemen.