Een leuke aquarium vis voor zowel beginners als gevorderde is de Sumatraan. Er zijn verschillende kweekvormen beschikbaar waardoor de Sumatraan in verschillende kleuren verkrijgbaar is. In dit artikel geven we je wat meer informatie over deze vis.

Algemene informatie sumatraan

We zullen beginnen met wat algemene informatie over deze vis.
Naam: Sumatraan
Naam uit de wetenschap: Barbus Tetrazona
Familie: Karperachtigen
Oorsprong: Sumatra
Lengte: Tot ongeveer zeven centimeter lang
Geslachtskenmerken: De vrouwtjes zijn iets groter en dikker dan de mannetjes. De mannetjes zijn wat feller van kleur dan de vrouwtjes.

Geschikt aquarium voor de sumatraan

De grootte van het aquarium voor de Sumatranen moet minimaal 80cm groot zijn. De vissen zijn namelijk echte zwemmers waardoor ze genoeg ruimte nodig hebben om aan hun behoefte te komen. De aquarium planten die je neemt moeten hard zijn, zachte bladeren zullen ingebeten worden. Om de kleuren van de vissen er beter uit te laten komen kun je het beste kiezen voor een donkere bodem. Door de donkere bodem lijken de kleuren feller wat er weer mooier uitziet.

De vissen zullen in veel wateromstandigheden kunnen overleven. De waterkwaliteit is geschikt als de temperatuur tussen de 20 en 26 graden is, de ph waarde van 6.5 tot 7 varieert en de gh waarde van 8 tot 12.

Gedrag en karakter

Het gedrag en karakter is die van een echte scholenvis die van zwemmen houdt. Het wordt aangeraden om ze in minimaal 6 exemplaren in het aquaria te plaatsen. Niet alleen voor de vissen is het leuker als ze een grote groep hebben, het ziet er ook nog eens mooier uit. De vissen kunnen prima samen met andere vissen, maar let er wel op dat die andere vissen geen lange vinnen hebben, op de lange vinnen zou gegarandeerd gebeten worden. Als we naar de voeding kijken is het ook nog eens een makkelijke voer. Of je ze nou levend voer, diepvriesvoer, vlokvoer of algen geeft deze vis zou het op eten.

Heb jij nog vragen over deze vis voor in het aquarium? Laat dan gerust een reactie achter zodat wij je verder kunnen helpen!