Als je nieuw bent in de wereld van aquaria biedt de superfish aquarium de oplossing om kennis te maken met deze hobby. Het is namelijk erg laagdrempelig om met dit kleine aquarium te beginnen. In dit artikel behandelen we alles wat je moet weten over het superfish aquarium.

Wat is een superfish aquarium?

Een superfish aquarium is een aquaria type dat geschikt is voor de beginnende aquariaan. Het aquaria wordt namelijk geleverd met alle accessoires die je nodig hebt. Denk hierbij aan de lamp en de pomp. Vaak zie je daarom ook dat webwinkels het aanbieden als een totaalpakket. Het wordt daarom ook wel een “plug and play” aquaria genoemd. Het filter is al ingebouwd en de overige accessoires hoeven alleen even aangesloten te worden voor het gebruik. Het grote voordeel is dus dat je niet opzoek te gaan hoeft naar alle losse accessoires. Een nadeel echter is dat je hierdoor beperkt bent in de vissoorten en planten die je in de bak kunt houden. Je kunt je wel voorstellen dat niet iedere vis in deze bak kan leven, maar toch blijven er nog enorm veel mogelijkheden over.

Ook is het design van dit soort bakken vaak erg strak en modern. Dit is ook een reden waarom veel mensen voor dit type aquaria kiezen. Daarnaast zijn ze ook vaak in beperkte maten verkrijgbaar. Voornamelijk in de kleinere maten tot 60 liter zul je als superfish aquarium vinden. Ben je echt opzoek naar een groot aquarium? Dan zul je opzoek moeten gaan naar een ander model.

Welke vissen zijn geschikt?

Doordat de aquaria maar een beperkte ruimte heeft kan niet iedere vis hierin leven. Wel zijn er nog genoeg mogelijkheden en alternatieven die wel geschikt zijn. Denk hierbij aan mini garnalen en guppys’. Als je voor vissen kiest is het verstandig om niet meer dan drie verschillende vissoorten in de zelfde aquaria te laten leven. Met deze beperkte ruimte kan dat namelijk niet goed gaan. Let er goed op wat de maximale grootte kan worden van de vissen die je aanschaft. Op deze manier kan het bijna niet fout gaan.

Inrichten van de superfish aquaria

Als je een superfish aquaria gekocht hebt moet je deze gaan inrichten. Hier zijn ook weer een aantal punten waar je rekening mee moet houden ten opzichte van een groot aquaria. Als je bijvoorbeeld planten wilt gaan kopen moet je er op letten dat dit geen planten zijn die enorm groot worden, ook bij snelgroeiende planten moet je opletten. Als je een paar dagen de bak niet in de gaten houdt kan het voor komen dat de planten al zo zijn gegroeid dat er te weinig licht de bak in komt.

Ook met ornamenten ben je een stuk beperkter. De meeste ornamenten zijn gemaakt voor grotere aquaria. Let er dus op dat je niet te grote ornamenten koopt, maar juist van een mooi formaat dat bij je bak past.

Tot slot zijn wij benieuwd wat jij van dit type aquaria vind. Laat daarom een reactie achter, dit kun je uiteraard ook doen als je vragen hebt over dit aquaria.