Tekna dressuurzadelEr zijn verschillende dressuurzadels te koop, een zadel die erg geliefd is onder dressuurruiters is het Tekna Dressuurzadel. Maar wat maakt dit zadel nou zo speciaal? In dit artikel zullen we meer informatie geven over dit type zadel.

Online bestellen

De zadels kunnen online eenvoudig besteld worden bij verschillende webwinkels. Wij van Paardrijspecialist.nl hebben de betrouwbare webwinkels voor jou op een rij gezet:

Bij deze webwinkels weet je zeker dat je veilig kunt afrekenen op verschillende manieren en nooit te veel betaald voor je product.

Over Tekna dressuurzadel

Waarom zou jij nou voor dit zadel moeten kiezen uit het grote aanbod van paardenzadels? Als je naar de zadels kijkt zien ze er vrij exclusief uit die door ambachtelijk vakmanschap en jaren lange ontwikkelingen zijn samengesteld tot een prachtig zadel. Maar als je beter naar het zadel gaat kijken zul je zien dat er niet alleen oude technieken zijn gebruikt, maar ook een moderne afwerking heeft. Tekna paardrijzadels worden gefabriceerd met een hoog kwalitatieve, luchtdoorlatend kunststof wat onder zowel hoge als lage temperaturen soepel blijft en dus niet stroef wordt.

Er zijn verschillende zadels van dit merk beschikbaar, maar als basis wordt voor ieder zadel een licht wegende en synthetische boom als basis genomen. Ze kunnen ook eenvoudig aangepast worden aan de wensen van de ruiter en het paard.  Doordat het materiaal van een hoogwaardige kwaliteit is staan de zadels bekend om de lange levensduur en het comfort. Ze zijn niet van echt leer gemaakt waardoor het onderhoud stukken eenvoudiger is. Een lederen zadel zou moeten worden ingevet en vraagt regelmatig om een onderhoudsbeurt. Een nat doekje en eventjes boenen over het zadel van Tekna is  voldoende om het dressuurzadel er weer als nieuw uit te laten zien.

Bij deze zadels geldt een garantie van maar liefst 5 jaar op de boom, je bent er dus zeker van dat je kwaliteit koopt en mocht er een productie foutje tussen zitten dan kun je gebruik maken van de garantie periode.

Je kunt er ook voor kiezen om meer paardrij spullen van dit merk te kopen, de volgende accessoires worden ook verkocht binnen de collectie:

  • Hoofdstellen
  • Singels
  • Stijgriemen
  • Teugels
  • Peesbeschermers
  • Nog meer accessoires

Ook bij deze artikelen kun je er van uit gaan dat je kwalitatieve producten koopt die lang mee zullen gaan.