Er zijn verschillende soorten halsters beschikbaar voor je paard, een touwhalster is hier een specifieke mogelijkheid voor. De halster van touw geknoopt is toch anders dan de andere halsters die er te koop zijn. In dit artikel leggen we je meer uit over dit type en geven we je tips waar je deze het beste kopen kunt.

Over het touwhalster

Het touwhalster is zoals de naam al doet vermoeden gemaakt van touw. Het ziet er ook zoals je op de afbeelding uit kunt zien als een lang stuk touw die op een bijzondere manier aan elkaar vast geknoopt is. De werking is echter wel iets anders dan bij een normaal halster, deze werkt namelijk vele malen scherper. Doordat het materiaal een stuk dunner is dan gemiddeld is de communicatie tussen jou en je paard ook vele malen directer. De neusriem is in verhouding wat dikker en is gemaakt van leer of een stuk touw dat gevlochten is zodat er druk uitgevoerd kan worden op de neus van je paard.

Er is geen eenduidige dikte of materiaalsoort die gebruikt wordt voor dit type. Voor welk materiaalsoort en type jij kiest hangt voornamelijk af van de prijsklasse die jij bereid bent om te betalen. Vaak zijn ze in vele verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen waardoor het er erg leuk uit komt te zien als je het matched met je andere paardenspullen.

Het kopen van een touw halster

Een touw halster hoeft in verhouding met vele andere paardenspullen en accessoires niet heel duur te zijn. Ook kunnen deze gemakkelijk online besteld worden. De huisdierenwiki.nl heeft voor jou een aantal betrouwbare webwinkels opgezocht met een ruim aanbod van dit artikel. Bekijk daarom zelf:


Heb jij nog vragen over dit product voor dat je op het gebruik of aanschaf over wilt gaan? Laat gerust een reactie achter zodat wij je verder kunnen helpen!