TransportbeschermerTijdens het vervoeren van je paard of pony kan je paard tegen de wanden of eigen benen aan botsen. Het wordt daarom erg aangeraden om speciale transportbeschermers om te doen bij je paard voor dat je deze gaat vervoeren. Je koopt ze al vanaf tientallen euro’s, in dit artikel verwijzen we je graag door naar de meest voordelige webshops en geven we je meer informatie over de beschikbare beschermers.

Transportbeschermers kopen

Wij hebben een aantal webshops opgezocht waar je voordelig en veilig transportbeschermers kopen kunt. Neem een kijkje bij onderstaande webshops voor een goede prijs kwaliteit verhouding:


Over transport beschermers

Je paard goed beschermen, dat is de verantwoordelijkheid voor iedere ruiter. Als je op je paard rijdt zorgt je paard voor jou voor een veilige rit. Als je je paard vervoert is het aan jou om deze verantwoordelijkheid op je te nemen. De beschermers zijn heel eenvoudig te bevestigen door middel van de klittenband sluiting. Ze beschermen zowel de voorste benen als de achterste benen van hoef tot aan de knie.

Als je al op een van de links van de webshops hebt gekeken moet het je opgevallen zijn dat er meerdere verschillende soorten zijn. Zo heb je een zachte variant die gemaakt zijn van polypropyleen en voorzien zijn van een schuim rubberen uitvoering. Daarnaast heb je de kunststof beschermers die stukken harder zijn.

Beide soorten zijn geschikt om je paard veilig te vervoeren. Wel is het belangrijk dat ze goed passen door de klitten band op de juiste manier af te stemmen. Het mag absoluut niet te strak zitten, als ze te strak zitten zou het paard geen goede doorbloeding door de benen hebben. Als ze te los zitten kunnen ze weer los raken wat natuurlijk ook niet de bedoeling is.

Om er zeker van te zijn dat je paard veilig vervoerd wordt gebruik je dit in combinatie met een speciale paardendeken voor tijdens het transport, een halster en een halstertouw.

Heb jij nog vragen over het gebruik of het kopen van deze beschermers? Laat gerust een reactie achter wij helpen je graag verder.