Liefdesverdriet, daar krijgen we uiteindelijk allemaal mee te maken. Het is niet heel raar, want nadat een relatie is verbroken heb je toch een soort gat. Het liefst zou je jouw ex nog elke dag spreken, maar als een relatie niet goed is gegaan dan kun je beter even van elkaar wegblijven. Toch kun jij je na een verbroken relatie erg alleen voelen. Vooral wanneer je bijvoorbeeld gezamenlijke vrienden had, of het goed kon vinden met jouw schoonfamilie. Gelukkig zijn er nog andere manieren om met jouw liefdesverdriet om te gaan, bijvoorbeeld door troost te vinden bij jouw huisdier.

Huisdieren kunnen onze beste vriend zijn. De relatie tussen jouw huisdier en jou is ook moeilijk te verbreken. Zij bieden afleiding en helpen om jouw gedachten even ergens anders op te richten. En dat is na een verbroken relatie wel even nodig, want het is prettig als je niet continu wordt herinnerd aan de relatie. Nadat een relatie wordt verbroken – of je dit nu zelf doet of jouw ex dit doet – kun je het beste even tijd voor jezelf nemen. Gelijk weer met elkaar omgaan brengt vaak veel nadelen met zich mee, ook al is dit op vriendschappelijke basis.

Huisdieren zijn er voor de troost

Uit onderzoek is gebleken dat we al op vroege leeftijd veel troost kunnen vinden bij huisdieren. Zo hebben kinderen over het algemeen een betere relatie met hun huisdier dan met hun broer of zus. Dit toont al aan dat we als mens een sterke band met een dier kunnen hebben. Of je nu boos, verdrietig of eenzaam bent, met een huisdier kun je de emoties vaak beter verwerken. En de meeste huisdieren zijn ontzettend intelligent. Zo kunnen honden de emoties van personen goed aanvoelen. Zij hebben vaak direct door dat jij boos of verdrietig bent.

Troostdieren worden steeds vaker ingezet na vervelende ervaringen. Vooral in Amerika is dit ontzettend populair. Zo worden er na traumatische ervaringen honden aan lokale kinderen gekoppeld, omdat zij kunnen helpen bij het verwerken van een verlies. Ondanks dat je na een verbroken relatie niet direct te maken hebt met een sterfgeval, kan het verlies nog steeds ontzettend emotioneel zijn. Het kan nog maanden in jouw hoofd rondgaan; het liefst wil je het liefdesverdriet verminderen.

De natuur is jouw vriend

Na een verbroken relatie is het goed om even wat tijd voor jezelf te nemen en meer met de natuur te gaan doen. Dit brengt ontzettend veel afleiding. Als jij een hond hebt, kun je bijvoorbeeld mooie boswandelingen gaan maken. Dit wordt met een huisdier zoals een konijn wat lastiger, maar daar kun je bijvoorbeeld achter op het grasveld mee gaan knuffelen. Of ga lekker ergens in Nederland of Europa kamperen en neem jouw kat mee, zodat je daar niet alleen bent.