Uvex cap bruinEr zijn allerlei verschillende ruitercaps te koop tegenwoordig. Hoe weet je nu of je kwaliteit in handen hebt dat je hoofd goed zou beschermen? Een veilige optie is door de caps van het merk Uvex te gaan. Dit bedrijf is al jaren lang gespecialiseerd in het maken van veiligheidshelmen voor wielrenners, schaatsers, ski’s, motoren en voor het paardrijden. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor dat jij een Uvex cap aanschaft.

[table id=11 /]

Over de uvex cap

Er zijn verschillende redenen waarom jij voor de Uvex cap zou kunnen kiezen. De producten van het merk UVEX worden allemaal geproduceerde onder vele strenge en hoge kwaliteitsnormen. Ze worden erg streng gecontroleerd, sommige producenten meten volgens de wettelijke eisen. Uvex gaat een stapje verder, en is nog strenger dan deze wettelijke eisen. Een leuk bijkomend voordeel is dat er ondanks deze controles toch iets ontbreekt of mis is aan de cap dat je direct contact kunt opnemen met de producent. Binnen twee jaar geldt er namelijk een garantie periode op de kwalitatieve cap.

De binnenzijde, oftewel het interieur, kun je uit de cap halen. Hierdoor is het gemakkelijk om het in de wasmachine te doen zodat je de zweet er uit kunt wassen. De helm schaal kan gewoon gereinigd worden met warm water en een lichte zeep, we raden aan om geen oplosmiddelen te gebruiken maar gewoon voor een milde zeepsoort te kiezen.

Om zeker te zijn van de betrouwbaarheid van de cap wordt er aangeraden om iedere 5 jaar een nieuwe cap te nemen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe vaak hij gebruikt is en in welke staat die zich bevind. Er zijn mensen die er veel langer mee doen, maar ook zeker mensen die er korter mee doen. 5 Jaar wordt in ieder geval als vuistregel genomen bij de vervanging van een cap.

Verschillende mogelijkheden

Grijze uvex capOok zijn er vele verschillende mogelijkheden bij de aanschaf van een cap. Om te beginnen heb je speciale modellen voor dames, heren en kinderen. Daarnaast zijn ze ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen. Zo heb je een basic cap die zoals je die het meeste ziet. Maar er zijn ook allerlei verschillende designs mogelijk. Om het beste een indruk te krijgen kun je op deze website kijken.

Uvex cap maattabel

Als je besluit om een cap te kopen is het belangrijk dat deze aansluit op de grootte van je hoofd. Een cap moet niet te los zitten, mocht je van het paard afvallen dan moet het niet de bedoeling zijn dat de cap van je hoofd af vliegt. Ook moet deze zeker niet te strak zitten, als hij te strak zit belemmer je de doorbloeding in je hoofd waardoor je duizelig kunt worden. Gebruik daarom de volgende maattabel bij de aanschaf. De maten zijn gemeten vlak boven je oren en net onder je wenkbrauwen langs.

52 tot 55 cm = maat XXS-S
55 tot 57 cm = maat S-M
57 tot 59 cm = maat M-L
59 tot 63 cm = maat L-XL
Zoals je kunt  zien is er nog een speling van een aantal centimeters binnen de maattabel. Dit komt doordat de caps verstelbaar zijn met een bandje. Door het verstellen van het bandje kun je er voor zorgen dat de helm voor 100% aansluit.

Uvex cap kopen online

Er zijn verschillende paardenspeciaalzaken waar een cap van dit merk gekocht kan worden. Wij raden aan om online te bestellen bij een van de volgende webshops. Wie online bestelt heeft namelijk enorm snel de bestelling in huis, kan profiteren van een groot aanbod en betaald de laagste prijs voor een goede cap. Wij hebben de beste webshops voor jou op een rijtje gezet: