vijfstreepbarbeelAls je een beginnende aquaria houder bent en opzoek bent naar een leuke vis is de vijfstreepbarbeel wellicht de vis die je zoekt. De vis is natuurlijk ook erg leuk voor gevorderde aquarianen. In dit artikel zullen we wat basis informatie over deze vis geven, mocht je na het lezen van het artikel nog vragen hebben laat dan gerust een reactie achter.

Algemene informatie vijfstreepbarbeel

Zoals gewoonlijk trappen we weer af met wat algemene informatie en feitjes over deze vis.
Naam: Vijsreepbarbeel
Naam uit de wetenschap: Barbus Pentazona
Familie: Karperachtigen
Oorsprong: Maleisië
Lengte: Ongeveer tot 6 centimeter
Geslachtskenmerken: Het mannetje is kleiner, maar heeft meer kleuren dan het vrouwtje.

Geschikt aquarium

Niet ieder aquarium is geschikt voor deze vis, maar een extreem groot aquarium is ook weer niet nodig. Als je een aquarium hebt van minimaal 60 centimeter is het prima voor de vis. Doordat de vissen echte zwemliefhebbers zijn is een langer aquarium uiteraard beter.
Bij de inrichting van het aquarium moet er aandacht besteed worden aan voldoende mogelijkheden om te schuilen. Dit kunnen verschillende decoratie stukken zijn, aquarium planten, drijfplanten of aquarium hout. De vis zwemt graag op de onderste waterlaag en de middelste waterlaag, hier moet je dus voldoende ruimte vrij houden om te zwemmen.
De waterkwaliteit moet als volgt wezen:
Temperatuur: 22-26 graden
Ph waarde: 6,5-7
GH waarde: 4-8

Gedrag en karakter

Deze barbeel is net als vele andere barbeelsoorten een vriendelijke en rustige vis. Zowel naar de soortgenoten als naar andere dieren in het aquarium zou hij zich vriendelijk gedragen. Deze vis voelt zich het prettigst in een school, dit is zelfs noodzakelijk. Neem minimaal vijf stuks in je aquarium, maar als je er ruimte voor hebt is het absoluut aan te raden om er meer te nemen. Voor een prettig leefklimaat kun je het beste kiezen voor rustige medebewoners

De vissen hebben een voorkeur aan levend voer, maar ook andere voer soorten zullen worden opgegeten

Heb jij nog vragen over deze barbeel? Laat gerust een reactie achter zodat wij je verder kunnen helpen.