Nieuw visvoer nodig voor je vis? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres. Heb je weinig tijd en gebruik je het liever gemak van het internet om je visvoer te bestellen? Dan ben je niet alleen, velen kiezen voor deze gemakkelijke optie die je tijd en vaak ook nog is geld bespaard. Ook een voorraad visvoer bestel je eenvoudig bij de betrouwbare webshops online als Zooplus en Petsplace.

Soorten visvoer

Er zijn natuurlijk verschillende soorten visvoer. Elke vis heeft natuurlijk zijn eigen soort voer, het is belangrijk te weten wat geschikt is voor jouw vis.

  • Vlokken
  • Korrels
  • Chips
  • Tabletten

Het belang van goed voer is natuurlijk erg groot voor vissen, net als voor je zelf voeding belangrijk is. Vissen zullen beter leven en beter tot hun recht komen dankzij goede voeding. Je wilt natuurlijk gezonde vissen die actief zijn en geen zieke vissen in je aquarium en goede visvoer kan daarbij helpen. Het is goed om gevarieerd voer te geven dat ook bij de aquarium vissen past. Want wist je dat ook vissen van verandering houden? Net als mensen. Het is vaak verstandig om kleine hoeveelheden te geven, uiteraard moet je dit een beetje afstemmen op de grootte van de vis. Een grotere vis zal meer visvoer nodig hebben.

Voor sommigen klinkt het misschien raar, maar vissen hebben ook gewoon de belangrijke voedingsstoffen nodig. Dit betekend dat ze eiwitten, vezels en vitaminen nodig hebben.

Afhankelijk van de soort vissen die je hebt heb je een indicatie nodig hoeveel je kunt geven en op welke tijden je het beste kunt geven.

Hoe vaak moeten de vissen gevoerd worden?

Helaas valt hier niet een eenduidig antwoord over te geven. Het is daarom belangrijk je te verdiepen in de soort vis. Wanneer je aquariumvissen koopt is het daarom belangrijk te vragen hoevaak je ze moet voeren.

Hoe voer ik vissen als ik er niet ben?

Problemen zul je denken. Gelukkig is hier een oplossing voor, je bent er natuurlijk niet altijd. De beste oplossing is een voederautomaat, deze zorgt dat automatisch visvoer wordt losgelaten in het aquarium. Deze zijn dus perfect als je op vakantie bent of een aantal dagen niet thuis bent. Je kunt vaak zelf instellen hoeveel voer er los gelaten moet worden, dit kun je dus goed op de vissen afstemmen.

Een andere optie is natuurlijk een vriend of vriendin vragen alles te regelen. Pas altijd wel op dat er niet teveel gevoerd wordt, ook dit nadelig zijn. Je ziet nog te vaak dat vissen doodgaan door het krijgen van teveel visvoer. Het is daarom altijd goed aan te geven hoeveel de vissen exact per dag moeten krijgen zodat je hier niet mee te maken zult krijgen.

Visvoer kopen

Waar kun je het beste visvoer kopen? Dat kan bij onderstaande webwinkels. Je vindt hier alle soorten visvoer die je nodig zult hebben, voor de scherpste prijzen.

[table id=27 /]