Paardendeken met halsstukEen normale vliegendeken komt maar tot aan de hals, hierdoor kan je paard nog steeds erg veel last hebben van vliegen. Gelukkig zijn er daarom ook vliegendekens ontwikkeld met een halsstuk. In dit artikel leggen wij alles uit wat je moet weten over dit onderwerp.

Over de vliegdeken met hals

Met name in het voorjaar en in de zomer zijn er veel vliegen, dazen, muggen en andere insectjes. Net als wij mensen vinden de paarden deze beesten vervelend. Het kriebelt behoorlijk en ze kunnen zelfs je paard prikken. Een normale vliegdeken komt maar tot aan de hals, er is dan nog steeds veel vacht vrij waar de vliegen of muggen kunnen gaan zitten. Het halsstuk zorgt er voor dat ook dit stuk huid beschermd blijft.

Vliegendekens worden meestal gemaakt van een fijne of van een grovere stof. De fijne dekens zorgen er beter voor dat de insecten en vliegen weg blijven bij het paard dan de grove. De grove stof heeft soms plekken vrij in het stof waar de insecten als nog door heen kunnen prikken. Als je een zeer gevoelig paard hebt is het een absolute aanrader om voor de fijne stof te kiezen.

In de zomer kan het ook voorkomen dat je paard last van uitslag krijgt, bij paarden wordt dit ook wel zomereczeem genoemd. Als dit het geval is, is het van belang om je paard te beschermen met een eczeemdeken.  Deze deken is van een nog fijner stof gemaakt waardoor zelfs de aller kleinste vliegjes je paard niet meer lastig kunnen vallen. Ook schuurt je paard tegen dingen aan om van de jeuk af te komen, door gebruik te maken van deze deken zou het stukken minder zijn. Hierdoor krijgt de huid de tijd die die nodig heeft om te herstellen.

Deken met halsstuk kopen

Als je dit type deken voor je paard kopen wilt kun je dit gewoon als een geheel kopen. Je hoeft niet en een deken te kopen en een los halsstuk, dit wordt vaak in combinatie verkocht. Ook zijn er vele webwinkels waar je terecht kunt om een paardendeken met halsstuk te kopen. Wij hebben de voordeligste en beste aanbieders voor jou opgezocht:

 

Heb jij nog vragen over dit onderwerp? Aarzel dan niet, wij van huisdierenwiki.nl helpen je graag op weg. Laat een reactie achter zodat wij je verder kunnen helpen!