Vliegennetje voor paardEen vliegennetje ook wel oornetje genoemd dient als functie om je paard (of pony) te beschermen tegen vliegjes en ook andere insecten en harde geluiden. Een paard heeft namelijk echt last van vliegen, met name in de zomer als er veel vliegen zijn. Een vliegennetje is daarom cruciaal te hebben als je goed voor je paard wilt zorgen. Een vliegennetje/oornetje is in de meeste gevallen gemaakt van katoen en kun je eenvoudig over de oren van het paard schuiven. Hier overheen komt vervolgens het hoofdstel waardoor het netje goed op zijn plaats blijft.

Ook er zijn er verschillende vliegennetjes, zo is er één voor de zomer wanneer paarden het het beste kunnen gebruiken maar ook voor de andere seizoenen is een speciaal netje. Het aanbod is van netjes is groot, je hebt ze in veel verschillende kleuren wat het vaak leuk maakt om het af te stemmen op de rest van je paardrijkleding en outfit. Ook is het van belang dat je goed kijkt naar de maat, het moet natuurlijk wel goed om het paard zitten. Hiermee voorkom je ook dat het de flap teveel omhoog waait wanneer er wordt gesprongen. En daarnaast zit het dan ook gewoon niet fijn. Een netje geeft ook altijd een erg leuke uitstraling weer.

Een ander voordeel waarom een netje erg handig is, is wanneer je een snel afgeleid paard hebt. Het biedt dan het voordeel dat het paard ook minder schrikt van geluiden in de omgeving. Het paard kan zich hierdoor beter concentreren en laat zich minder afleiden.

Waar koop ik een leuk vliegennetje?

Vliegennetjes kun je bij vrijwel alle bekende paardenspullen webwinkels kopen. Denk hierbij aan Divoza, Ruitersport, Dochorse, Agradi en Ruitershop. Het is handig om bij verschillende even te kijken, soms vindt je er een leuk model tussen die goed bij jouw wensen aansluit. Zo vindt je veel leuke kleuren, designs en maten online. Tip: kijk of je het goed kunt combineren met onder andere je zadeldekje, peesbeschermers en uitrijdeken.

Met een vliegennetje kan je paard optimaal genieten en dat wil jij toch ook voor je paard.