In 2018 had 49 procent van de huishoudens een huisdier. We kunnen dus wel stellen dat Nederlanders echte huisdierenliefhebbers zijn. Honden, katten maar zeker ook knaagdieren en siervogels zorgen voor gezelligheid en saamhorigheid in huis. Aan de andere kant vergen huisdieren een hoop werk en aandacht van de baas. Een hond wil minimaal 4 keer per dag uitgelaten worden, een kat wil graag iedere dag verse brokjes en een schone kattenbak, het hooi van een konijn moet dagelijks bijgevuld worden en ook de vissen in het aquarium hebben de voorkeur om iedere dag gevoerd te worden.

Huisdieroppas op maat

De meeste dierenbezitters in Nederland hebben niet het hele jaar rond de mogelijkheid om dagelijks voor hun huisdier te zorgen. Bijvoorbeeld wanneer ze genieten van een vakantie of wanneer ze onverhoopt voor medische redenen in het ziekenhuis verblijven. Op deze momenten zijn ze aangewezen op vrienden, buren of familie die de verzorging van het huisdier tijdelijk op zich willen nemen. In de praktijk is dit soms lastiger dan je denkt. Wanneer je eindelijk een lieve buurvrouw of vriend gevonden denkt te hebben die het leuk vindt op je huisdier te passen, is diegene net niet beschikbaar. Voor dit soort situaties en vele andere zorgt Huisdierenoppas.nl dat baasjes gemakkelijk en snel een huisdierenoppas in de buurt kunnen vinden. Op het online platform staan duizenden oppassers in meer dan 2000 woonplaatsen in heel Nederland ingeschreven die gek zijn op een bepaald huisdier of huisdieren en die graag willen bijverdienen met oppaswerk. Oppassers hebben zich kosteloos ingeschreven en een persoonlijk leuk oppasprofiel geplaatst. In hun profiel hebben ze aangegeven welke huisdieren ervaringen ze hebben en welke (dieren)opleidingen ze op zak hebben. In het profiel van een huisdierenoppas lezen baasjes daarnaast ook wanneer de oppas beschikbaar is en wat het gewenste tarief voor dagopvang, nachtopvang, een huisbezoek of het uitlaten van een hond is. De oppassers zijn vrij in het vragen van hun oppas vergoeding. En belangrijk, oppassers hoeven van hun inkomsten niks af te dragen aan de organisatie achter Huisdierenoppas.nl.

Baasjes zoeken makkelijk naar een oppas.

Baasjes zoeken op basis van postcodegebied en het soort huisdier gemakkelijk naar een passende match bij hun in de buurt. Ook is het voor baasjes mogelijk om voor hun huisdieren een oproep op de website te plaatsen. In een oproep kunnen baasjes hun huisdier of meerdere huisdieren voorstellen en iets over hun behoeften vertellen. Baasjes hebben de mogelijkheid om met een leuk fotoalbum en een beschrijving van het gedrag en behoefte van het huisdier, hun huisdieren voor te stellen aan alle oppassers. Oppassers zullen vervolgens op basis van de ingevulde behoeften, gericht zoeken naar een oppashuisdier wat voldoet aan zijn of haar oppaswensen. Op deze manier vinden baasje en oppas op een leuke en snelle manier een oppas match.

Op Huisdierenoppas.nl staan vele tips om ervoor te zorgen dat zowel baasje als oppas een geweldige ervaring zullen hebben bij het oppassen op de huisdieren. Met het intake-formulier wat gratis te downloaden is, worden belangrijke zaken zoals persoonsgegevens, gegevens van de dierenarts, gemaakte afspraken en routines voor het huisdier vastgelegd. In het logboek houden oppassers hun werkzaamheden bij zodat baasjes naderhand kunnen afvinken of alle afgesproken werkzaamheden zijn uitgevoerd. Een prettige manier van werken waarbij misverstanden worden voorkomen.

Hondenuitlaatservice.

De hondenuitlaatservice kennen we inmiddels allemaal. De hond wordt opgehaald door een lief hondenvrouwtje en gaat gezellig met een groepje soortgenoten het busje in voor een tripje naar het bos of heide. Voor vele honden is dit het ultieme moment van de dag! Lekker rennen, spelen en gek doen met soortgenoten. Helaas blijft er altijd een groepje honden over wat niet zo gesteld is op het drukke rennen vliegen en spelen met andere hondenvriendjes. Deze oude, bange of misschien wel hele kleine honden hebben veel meer met de 1 op 1 aandacht van degene die de andere kant van de riem vastheeft. Voor deze groep honden is Huisdierenoppas.nl de perfecte uitkomst. De baasjes van deze honden bekijken op de website in 1 oogopslag welke hondenliefhebbers in de buurt beschikbaar zijn om hun hond één of een aantal keer per dag uit te laten. Omdat deze hondenuitlaters vrijwel altijd in de buurt wonen, zijn ze erg flexibel in het uitlaten van de hond. Voor studenten is dit de natuurlijk de ultieme bijbaan. Na school fiets je direct naar die blije hond toe, die met trappelende pootjes op je staat te wachten om er vervolgens samen even lekker op uit te gaan.

Kattenoppas aan huis

Katten maar zeker ook konijnen ondervinden veel stress bij het verlaten van hun fijne vertrouwde omgeving. Bij konijnen kan dit zelfs zo heftig zijn, dat dit tot dodelijke afloop kan leiden. Een kattenpension of konijnenpension zou dus de hel zijn voor deze huisdiersoorten. Helaas moeten vele baasjes ieder jaar toch weer een beroep doen op zo’n dierenpension. Het blijkt in werkelijkheid toch moeilijk om voor iedere situatie iemand te vinden die beschikbaar is en voldoende kennis heeft van het betreffende huisdier. Wanneer het kattenbaasje een dag of een aantal dagen beroep kan doen op een kattenliefhebber uit de buurt, zorgt dat ervoor dat de kat in zijn vertrouwde omgeving kan blijven en hierdoor geen stress ervaart! Vaak hebben de oppassers zelf ook huisdieren en hebben ze dus alle benodigde kennis en ervaring met het dier.

Jouw eigen oppasbedrijfje

Heb je altijd al gedroomd van je eigen hondenoppas, kattenoppas, of misschien wel reptielen-oppas service? Dan kan dit de stap naar een succesvolle start van jouw bijbaan of misschien wel bedrijf zijn! Je kunt je als oppas gratis aanmelden op Huisdierenoppas.nl en een leuk oppasprofiel aanmaken. Dagelijks melden nieuwe baasjes zich aan. Als oppas ontvang je hiervan direct een notificatie zodat een match snel gemaakt is! Als huisdierenoppas ben je eigen baas, je bepaald zelf wanneer je beschikbaar bent, wat voor oppasdiensten je wilt aanbieden en hoeveel je hiermee wilt verdienen. Op de website hebben gebruiker een eigen berichte- inbox waar verzonden en ontvangen berichten overzichtelijk worden verzameld. Dit maakt het dat het eerste contact tussen oppas en baasje altijd veilig en anoniem zal zijn.