Wedstrijdjas voor paardrijdenEen wedstrijdjasje hoort bij elke paardenoutfit, als je natuurlijk aan wedstrijd rijden doet! Een wedstrijdjas ziet er altijd erg netjes uit en is een must-have. Het aanbod van wedstrijdjassen is groot, je vindt een divers en mooi aanbod online van meerdere grote merken in de paardrij en ruiterwereld. Diverse merken bieden hun eigen wedstrijdjassen aan. Enkele bekende hiervan zijn Animo en Pikeur. Beide zijn gevestigde merken in de paardrij wereld. Je kunt er niet alleen voor een jas terecht, maar ook vele andere paardrijspullen. Denk hierbij aan laarzen voor het paardrijden of bijvoorbeeld rijbroeken.

Waar op letten bij een wedstrijdjas kopen?

Ben je aan toe om een wedstrijdjas te kopen omdat je binnenkort je eerste wedstrijd hebt of ben je gewoon op zoek naar een vervangende jas? Dan is het verstandig om naar de volgende punten te kijken:

  • Wil ik een specifiek merk jas?
  • Welk budget heb ik over voor een jas?
  • Wil ik dat de jas goed aansluit bij de rest van het outfit?

Diverse merken jassen

Wedstrijdjassen zijn er van diverse bekende, maar ook minder populaire merken. Het verschil zit vaak in de prijs en dat je weet wat je krijgt bij een goed merk. Je kunt hierbij uitgaan van de kwaliteit zoals je die gewend bent.

Erg bekend zijn in ieder geval de:

  • Animo wedstrijdjas
  • Pikeur wedstrijdjas

De prijzen van een wedstrijdjas

In de prijs zitten erg grote verschillen. Je hebt wedstrijdjassen van circa €100,- maar er bestaan ook jassen tot circa €600. Dit is natuurlijk grotendeels afhankelijk van het merk, de kwaliteit, het materiaal en stof dat wordt gebruikt en het design van de jas. Wanneer je al is eerder een jas hebt gehad, weet je waarschijnlijk beter wat je wilt. Is dit je eerste jas? Dan is het vaak verstandig om niet direct te kiezen voor de duurste jas. Helemaal als je jong bent en je nog groeit is dit niet aanbevolen. Onthoud altijd dat er voor iedereen wel een geschikte jas is te vinden!

Tegenwoordig heb je erg veel mooie jassen met echte klasse en stijl, dat het kiezen soms zelf lastig wordt. Wanneer je van bepaalde kleuren houdt, dan kun je ook hier altijd naar kijken.

De aansluiting van je jas bij de rest van het outfit

Een paardenoutfit moet volgens vele ‘compleet’ zijn. Je wilt dat alles op elkaar aansluit, van de laarzen, tot aan de chaps, tot aan de rijbroek en de jas. Het ziet er leuk uit als alles op elkaar aansluit, maar het is natuurlijk niet verplicht. Je kunt dragen wat je zelf leuk vindt staan, dat is het belangrijkste uiteraard.

Wedstrijdjas kopen – Waar moet ik wezen?

Er zijn een aantal webwinkels die een leuk aanbod wedstrijdjassen hebben van de bekendste merken in Nederland. Hier zijn onder andere Animo, BR, Equiline, Harry’s Horse, Imperial Riding, Mountain Horse, Pikeur en Red Horse verkrijgbaar.