Wintec zadelsWintec is een zadel merk dat wereldwijd erg bekend is. Het staat bekend om het synthetische materiaal waar het van gemaakt is waardoor er een zeer goede prijs/ kwaliteit verhouding is. In dit artikel zullen we je meer informatie geven over de voor en nadelen van dit type zadel, hoe je het het beste kunt onderhouden en waar jij eenvoudig het zadel online bestellen kunt.

Over Wintec Zadels

Wintec zadelEen erg groot voordeel aan de zadels van dit merk is, is dat ze erg duurzaam zijn. Ze zijn namelijk voorzien van een verwisselbare boom waardoor het zadel eenvoudig aan te passen is. Heb je een jong paard die nog gaat groeien of wil je het zadel voor meerdere paarden gebruiken? Dan kun je de boom verwisselen waardoor het zadel nog steeds geschikt is.

De zadels worden gemaakt van synthetisch leer, dit is een kunststof materiaal wat zeer licht en duurzaam is. De kussens zijn gevuld met wol of met een zogenaamd CAIR systeem. Bij het CAIR systeem zijn de kussens van binnen uit gevuld met lucht, hierdoor is het makkelijk aan te passen aan de rug van het paard.

Of je nou opzoek bent naar een springzadle, dressuurzadel of een zadel voor meerdere doeleinden, dit merk bied het je aan. Voornamelijk zijn de zadels in het zwart, maar ook in het bruin zijn sommige modellen verkrijgbaar.

De prijs die je betaald is erg gunstig, ze zijn niet van echt leer gemaakt wat direct terug te zien is in de prijs. Hierdoor is het een zeer geschikte keuze voor iedereen die van een goede prijs kwaliteit verhouding houdt.

Eenvoudig online bestellen

Er zijn een aantal webshops waar je dit type paardrijzadel eenvoudig online bestellen kunt. Wij hebben de webshops voor jou opgezocht zodat jij direct naar de juiste webwinkel gaat:


Bij deze webwinkels weet je zeker dat je te maken hebt met een betrouwbaar verkoop adres en zeker niet te veel betaald voor je zadel.

Onderhoud winteczadel

Het onderhoud van een winteczadel is stukken eenvoudiger dan de leren paardenzadels. Het onderhoud van een lederen zadel is namelijk erg belangrijk en zou regelmatig ingevet moeten worden met een goede onderhoudsbeurt. Doordat dit type zadel gemaakt is van synthetisch leer hoeft het niet ingevet worden. Als het zadel vies is geworden kun je deze gewoon schoonmaken met een natte doek. Natte baby schoonmaak doekjes kunnen hier ook erg makkelijk voor zijn. Zodra het zadel weer schoon is zou hij er weer zo goed als nieuw uit zien.
Mocht je nog vragen hebben over dit zadelsoort, laat dan gerust een reactie achter. De redactie van Paardrijspecialist.nl zou zo spoedig mogelijk op je reactie reageren.