Zadel onderleggerEen zadelonderlegger, ook wel zadelpad genoemd, kan gebruikt worden zoals de naam al doet vermoeden om onder het zadel gelegd te worden. Ze kunnen helpen om je paard te beschermen of om het zadel beter op de plek te houden.  Maar een zogenaamd zadeldekje wordt hier ook wel voor gebruikt. In dit artikel zullen we meer informatie geven over de zadel onderlegger, prijzen vergelijk en tips geven voor het gebruik. Mocht je na het lezen van het artikel nog vragen hebben, voel je dan vrij om een reactie te plaatsen met daarin je vraag.

Over zadel onderleggers

Sommige mensen denken dat zadel onderleggers bedoelt zijn om de ruimte te vullen die kan ontstaan bij een zadel die te groot is, dat is echter niet het geval. Voor de aanschaf van een onderlegger is het daarom belangrijk om te controleren of het zadel goed past op je paard. Doe je dit niet dan kunnen er druk plekken ontstaan of wondjes op je paard.

De voornaamste functionaliteit van de onderlegger is het beschermen van de spieren, gewrichten en botten van het paard doordat de druk van het zadel verlicht wordt. De zadelonderlegger zorgt ervoor dat schokken gedempt worden, het zweet wordt opgenomen en de lichaamstemperatuur stabiel blijft. De onderleggers zijn meestal gemaakt van schapenwol. De wol neemt het zweet op en zorgt voor een goede isolatie waardoor de lichaamstemperatuur stabiel kan blijven. Een nadeel aan een wolle onderlegger is dat het onderhoud en het reinigen op een speciale manier wordt gedaan. Als je voor een synthetische kiest is dit vrij eenvoudig te doen.

Zadel onderlegger kopen

Als jij een zadel onderlegger wilt kopen kun je eenvoudig gebruik maken van onze vergelijking. Er zijn meerdere webshops die gespecialiseerd zijn in de verkoop van paarden artikelen. In onderstaande tabel hebben wij een vergelijking gemaakt voor dit product specifiek. Enkel en alleen de betrouwbare webwinkels zijn opgenomen in het overzicht.