ZadelzeepOm je paardenzadel te verzorgen kun je gebruik maken van speciaal zadelzeep. Zadelzeep is geschikt om leren artikelen schoon te maken en te verzorgen. Het kan dus ook gebruikt worden om je rijlaarzen, riemen en andere lederen artikelen een schoonmaak beurt te geven. In dit artikel leggen we je uit hoe je zadelzeep gebruiken kunt. Als je na het lezen van het artikel nog vragen hebt kun je gerust een reactie achter laten.

Hoe gebruik je zadelzeep?

Om de zadelzeep te gebruiken heb je een spons en wat water nodig. Je maakt eer de spons een beetje nat. Vervolgens haal je deze door de zeep heen. Met de spons ga je nu de zadel volledig schoon poetsen. Je zult zien dat het vuil van het zadel los laat. Als je dit gedaan hebt ben je nog niet klaar, je moet er voor zorgen dat er geen zeepresten op het zadel achterblijven. Je neemt nu een andere spons of een doekje deze maak je nat om het zadel schoon te maken van de zeep resten. Als deze volledig schoon is kun je het zadel invetten met vet middel of olie. Dit laat je intrekken en je zadel is weer zo goed als nieuw.

Deze zelfde principes gebruik je voor het schoonmaken van laarzen, riemen en andere lederen paardrij artikelen.

Zadelzeep kopen

Zadelzeep kan eenvoudig online gekocht worden. Wij hebben een aantal webshops voor je opgezocht waar je dit zeep soort voor een goede prijs kopen kunt: