Aquarium zandAls je je gaat voorbereiden om een aquarium in te richten is het belangrijk om te weten wat je op de bodem neer kunt leggen. De vissen hebben een bodem in de aquarium nodig. Vaak is dit grind of aquarium zand. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je zand gaat aanschaffen voor in de aquaria.

Grind of zand?

Een van de eerste vragen die bij je op komt is waarschijnlijk wat beter is, grind of is zand juist beter? Wat beter is is niet eenzijdig antwoord op te geven. Het is namelijk afhankelijk van de vis of diersoorten die je wilt hebben of je voor grind of juist voor zand moet kiezen. Zand is een geschikte bodem voor algen eters en meervallen. Deze visjes liggen namelijk veel op de grond en sommige vinden het ook prettig om zich in te graven.

Het is dus van belang om eerst naar het vissoort te kijken om vervolgens te bepalen of je grind of zand wilt.

Aquarium zand kopen

Als je aquarium zand gaat kopen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten. Wellicht vind je het zelf het mooist om fijn zand in de bak te hebben, maar dit is erg af te raden. Fijn zand stuift namelijk erg op. Als de vissen gaan graven of gaan zwemmen kun je niks meer van je bak zien. Er wordt aangeraden om voor een korrelgrootte van 2 tot 4 mm te kiezen. Voor een precies advies kun je het beste per vissoort opzoeken welke korrelgrootte het meest geschikt is. Maar door voor de 2 tot 4mm te kiezen speel je het redelijk op safe.

[table id=8 /]

 

Heb jij nog vragen over de aanschaf van dit product? Laat gerust een reactie achter zodat wij je verder kunnen helpen!