een zo aangenaam mogelijk leven te geven. Dat spreekt voor zich. Maar waar begin je? En zijn er zaken waar je extra rekening mee moet houden voordat je een aquarium aanschaft? In dit artikel helpen we jou alvast een beetje op weg, zodat niets meer aan het toeval wordt overgelaten. Lees je verder?

Het juiste aquarium

Ga je vissen en waterplanten in de vijver in de achtertuin houden, of laat je de vissen liever zwemmen in een aquarium? Afhankelijk van het aantal vissen en welke vissoorten je wilt gaan kopen, volstaat bijna altijd een vijver of een aquarium als leefomgeving. Kiezen voor een vissenkom wordt daarentegen afgeraden. Een vissenkom biedt een vis te weinig ruimte. Sommige mensen noemen het zelfs dierenmishandeling. Het kan behoorlijk stressvol zijn voor een vis, want de kom is te klein en de bewegingsruimte is dus minimaal.

Mocht je overwegen om een aquarium aan te schaffen, dan zal een Oase aquarium ongetwijfeld hoog op jouw verlanglijst staan. Je geeft jouw vissen een mooi leven en in de tussentijd kan jij genieten van het leven in het aquarium dankzij de ledverlichting. Daarbij zijn alle kabels en filters netjes weggewerkt in de stijlvolle onderkast. Zo wordt het aquarium een pronkstuk in jouw huiskamer. Toegegeven, het kost een som geld, maar je krijgt er ook iets schitterends voor terug!

De juiste voeding en vissencombinatie

Welk visvoer je nodig hebt, is ook weer afhankelijk van de vissoort. Soms is het ook raadzaam om zo nu en dan van voer te wisselen. Om je vissen gezond te houden, is het belangrijk dat je ze niet te veel eten geeft. Dat is niet alleen slecht voor de vissen, maar ook voor de kwaliteit van het water. Wil jij graag meerdere vissoorten bij elkaar laten leven? Weet dan wel dat niet alle (aquarium)vissen bij elkaar gehouden kunnen worden. Je moet daarnaast ook nog rekening houden met de waterwaarden. Het loont daarom altijd om advies te vragen bij een dierenspeciaalzaak.

Geef de vissen liefde en veiligheid

Zorg ervoor dat het aquarium of de vijver goed onderhouden en schoongemaakt wordt. Schaf hiervoor bijvoorbeeld een filter aan en kies voor waterplanten. Deze planten zorgen dat het water zuurstofrijk blijft. Ook het controleren van de temperatuur en pH-waarde van het water is belangrijk. Last but not least: zorg dat gevaren van buitenaf, waaronder katten, geen kans krijgen om in het water te springen. Succes!