Een dier in huis brengt veel gezelligheid met zich mee. Vooral kinderen vinden het leuk om een huisdier te hebben. De populairste huisdieren zijn nog steeds katten en honden, maar er zijn ook konijnen, hamsters en vogels als huisdieren. Heb je een huisdier dan weet je dat je deze moet verzekeren. Moet je hond of kat gewoon voor een maandelijkse controle, dan kun je dit wel betalen. Maar als je hond een ongeluk krijgt of heel erg ziek wordt kan dit flink in de kosten lopen. Een operatie voor een huisdier kost heel wat geld. Zorg dus voor een verzekering van je huisdieren. Je betaalt elke maand een kleine premie, maar je kunt er later op terugvallen. Een huisdierenverzekering is niet verplicht, maar het is het overwegen waard.

Verzekering voor honden

Heb je een hond als huisdier dan moet je een hondenverzekering laten afsluiten. Zeker als je meer dan een hond in huis hebt is dit verstandig om te doen. Een hond is je trouwste vriend en deze vriend verdient dan ook de allerbeste zorg. Het is verstandig om je hond vanaf zijn puppyjaren te laten verzekeren. Jonge honden zijn namelijk goedkoper om te verzekeren. Is je hond iets ouder dan betaal je een iets hogere premie. Als er iets met je favoriete viervoeter gebeurt, is een hondenverzekering een prettige gedachte. Zo kun je jouw huisdier alle medische zorg bieden die het beestje verdient. Sommige verzekeraars bieden naast een basisdekking ook een aanvullende dekking voor je hond. Daarmee kun je je huisdier onder verzekeren voor onder andere fysiotherapie, tandartsbezoekjes en crematie.

Verzekering voor katten

Heb je katten in huis dan moet je voor hen een kattenverzekering afsluiten. Katten houden ervan om op avontuur te gaan. Komt je kat terug en is hij plotseling ziek of heeft hij een wond, dan wordt dit opgevangen door de verzekering. Als ze buiten zijn lopen katten wat meer risico. Zo kunnen ze in aanraking komen met andere dieren zoals honden. De kattenverzekering dekt dus de medische kosten als je met je kat naar de dierenarts moet. Een kattenverzekering verzekert katten standaard voor onder meer consulten en behandelingen bij een dierenarts, maar ook narcose, röntgenfoto’s en medicijnen zijn gedekt. De juiste verzekering voor je kat geeft je dus een geruststellend gevoel.