Zwarte fantoomzalmEen geschikte beginnersvis zo kan de zwarte fantoomzalm omschreven worden. De vis is vreedzaam, niet veel eisend en gemakkelijk te onderhouden. Doordat de vis er fraai uitziet is het een erg populaire vis onder aquarianen. In dit artikel zullen we je meer informatie geven over deze vis.

Over de zwarte fantoomzalm

Zoals gewoonlijk beginnen we met wat algemene informatie over de vis. Door deze informatie krijg jij een algemeen beeld over deze vis.

Naam: Zwarte fantoomzalm
Naam uit de wetenschap: Megalamphodus megalopterus
Familie: Karperzalmen
Land van herkomst: Brazilië
Maximale lengte: tot 4.5cm
Geslachtskenmerken: Het mannetje is te herkennen aan de rugvin die iets groter is.

Leefomgeving en gedrag

De minimale aquarium lengte voor deze vis dient 60 centimeter te zijn. In een aquarium dat kleiner is dan dit formaat zou de vis niet prettig kunnen leven. Bij de inrichting van het aquarium is het belangrijk dat er voldoende aquariumplanten en drijfplanten zijn. De vissen zwemmen in de middelste laag, zorg er dus voor dat je hier een gedeelte hebt zonder beplanting zodat de vis hier kan zwemmen.

De vis is een scholenvis, het minimale aantal is 6 stuks maar als je hier ruimte voor hebt is het zeker aan te raden om er meer te nemen. De vis zal alles eten of je nou droogvoer geeft of dat hij zelf opzoek gaat naar algen. De waterkwaliteit dient als volgt te zijn:

Water temperatuur: 22-28°C
Ph waarde: 6,5-7
GH waarde: 8-12

Heb jij nog vragen over deze vis? Laat dan gerust een reactie achter!