ZweetdekenIedere fanatieke paardrijder weet dat een paard net als de mens enorm kan zweten. Niet heel gek als je vele meters op je paard maakt. In dit artikel behandelen we alle kenmerken en mogelijkheden die jij moert weten voordat je een deken tegen het zweten aanschaft. Daarnaast verwijzen we je ook graag door naar een aantal webshops die het bezoeken zeker waard zijn.

Waarom een zweetdeken?

Na het rijden komt je paard tot stilstand, als je paard net gezweet heeft zijn de spieren enorm warm. Als hij stil staat koelt het enorm snel af, hierdoor kan hij last krijgen van stijve spieren. Om dit te voorkomen leg je een zweetdeken op je paard. Door de zweetdeken koelt je paard geleidelijk af en wordt het zweet geabsorbeerd.  Het is dus een absolute must voor iedere ruiter die het beste voor zijn of haar paard over heeft.

Zweetdeken kopen

Als je een zweetdeken kopen gaat zul je zien dat er een enorm groot aanbod in dit type dekens beschikbaar is. Zo is er verschil in merken, kwaliteit en materiaalsoorten. Het meeste gebruikte materiaalsoort is fleece en wol. Ook zijn er verschillende verkooppunten, maar iemand die voordelig uit wilt zijn en voor kwaliteit kiest doet er verstandig aan om online te bestellen. Wij hebben de webshops voor je opgezocht waar je dit type deken kopen kunt:

[table id=4 /]